Ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων για την τήρηση, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Τι διαπιστώθηκε

Στην Κορινθία, σε εταιρεία, να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά, ενώ δεν επεδείχθη δήλωση απόδοσης τελών χαρτοσήμου για το Γ’ τρίμηνο του 2022.

Στην Αχαΐα,

Στην πρώτη επιχείρηση:

  • να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και
  • να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στη δεύτερη επιχείρηση:

  • να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και
  • να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στην Ακαρνανία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στην Αιτωλία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ ο ένας από αυτούς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα.

Σημειώνεται ότι σε πέντε επιχειρήσεις ελήφθησαν δειγματοληπτικά αντίγραφα φορολογικών στοιχείων και τηρουμένων βιβλίων, προκειμένου να διενεργηθεί διασταυρωτικός έλεγχος. Για τις παραβάσεις που θα διαπιστωθούν, θα συνταχθούν σχετικές εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες θα διαβιβασθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΠΕΚΑ ΣΕΠΕ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».