Το ιδιότυπο μοντέλο της Enel και τι κρύβει το «stewarhsip»

·      Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, και όχι μόνο συνεχίζει να προκαλεί ο τρόπος αποεπένδυσης της Enel από την Ελλάδα.

·      Σε αντίθεση με την Ρουμανία που επέλεξε τη λύση της εξόδου (exit), η ιταλική εταιρεία επέλεξε το μοντέλο του «stewardship». Όπερ σημαίνει ότι θα συνεχίσει να επιβλέπει τη δραστηριότητά της στην χώρα, αλλά θα αναζητήσει συνεργάτη για τις επόμενες επενδύσεις της.

·      Στην αγορά έχει «ανάψει για τα καλά η συζήτηση» για την απόφαση των Ιταλών και πόσο λειτουργική μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη.

·      Γιατί τελικά όλα στην πράξη κρίνονται.

———————————————————————————————————————————————————————–

Πότε ξεκινά το project του Food Hall στη Στοά Αρσακείου

·      Όχι μόνο δεν «πάγωσε», αλλά μετρά αντίστροφα για την έναρξή του. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές κοντά στο project της δημιουργίας «food hall» (αγοράς τροφίμων) στη Στοά Αρσακείου.

·      Στα πρότυπα της ισπανικής San Miguel στο κέντρο της Μαδρίτης, με εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας και χώρους με premium προϊόντα μικρών παραγωγών.

·      Μαθαίνουμε λοιπόν πως το φιλόδοξo έργο, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο διεθνούς φήμης brand strategist Πέτρος Οικονομίδης (με θητεία στο πλευρό του θεμελιωτή της Apple, Steve Jobs) προχωρά κανονικά…

·      Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανοίξει τις πύλες του ακόμη και μέσα στο 2023.

·      Άνθρωποι που γνωρίζουν υποστηρίζουν πως τα περισσότερα «μέτωπα» έχουν κλείσει (μελέτες, άδειες, δημοπράτηση έργων, στελέχη εταιρείας κα.) ενώ έχουν υλοποιηθεί και τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

·      Επιπλέον, έχει βρεθεί και το όνομα της πρωτοποριακής αγοράς που στοχεύει στην προσέλκυση 3 εκατ. επισκεπτών το χρόνο… (7.000 με 8.000 ημερησίως)

·      Η τουριστική άνθηση της πρωτεύουσας λέγεται πως «σηκώνει» τέτοιους στόχους.

·      Εμείς να ευχηθούμε να ευοδωθούν τα σχέδια και να τονίσουμε πως θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να στείλουμε το γράμμα μας…

———————————————————————————————————————————————————————–

Οι όμορφες προτάσεις, όμορφα καίγονται…

·      Θυμηδία προκαλούν πλέον οι εκκλήσεις που απευθύνουν διάφοροι φορείς στην Κομισιόν για άμεση αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

·      Καταδικασμένες να πέσουν στο κενό είναι και οι προτάσεις που απευθύνουν από καιρού εις καιρόν διάφορα ινστιτούτα και αναλυτές. Όσο εμπεριστατωμένες και αν είναι..

·      Όπως η πρόταση των τριών βασικών οικονομολόγων του Ινστιτούτου Bruegel για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου ενεργειακής κρίσης.

·      Είναι προφανές ότι μια ισχυρή ομάδα κρατών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία δεν επιθυμεί μια δραστική λύση, όπως η επιβολή (πραγματικού) πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

·      Είναι βέβαιο ότι θα περάσει ο Χειμώνας και στην Ευρώπη ακόμη θα συζητάνε για την ανάγκη να παρθούν μέτρα.

·      Μακάρι να διαψευσθούμε…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino