Οριακή μείωση κατά 0,2% κατέγραψαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων), για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, το γ’ τρίμηνο 2022 και διαμορφώθηκαν σε 22.607. Σε σχέση με το β’ τρίμηνο καταγράφηκε πτώση 10,8%.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων έτους αναφοράς 2019, η μεγαλύτερη αύξηση  στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, το Γ’ τρίμηνο 2022 σε σχέση με το Γ’ τρίμηνο 2021, καταγράφηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (156,7%) και στον τομέα «Ενημέρωση και Επικοινωνία» (27,0%), ενώ η αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στον τομέα «Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού» (47,3%) και στον τομέα «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών» (8,7%).

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πτωχεύσεις

Στο Γ’ τρίμηνο 2022 δεν καταγράφηκαν πτωχεύσεις επιχειρήσεων στο σύνολο των τομέων της οικονομίας, ενώ στο Γ΄ τρίμηνο 2021, τα στοιχεία για τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων δεν  δημοσιεύονται για λόγους στατιστικής εμπιστευτικότητας αναφορικά με την προστασία της ταυτότητας των επιχειρήσεων.

Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας, ανά Μεγάλη Γεωγραφική Περιοχή της Ελλάδας

  • Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας, στους οποίους σημειώθηκε το μεγαλύτερο πλήθος εγγραφών νέων επιχειρήσεων, ανά Μεγάλη Γεωγραφική Περιοχή της Ελλάδας, είναι:
  • Βόρεια Ελλάδα: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», με 1.157 εγγραφές σε σύνολο 5.872.
  • Κεντρική Ελλάδα: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», με 1.221 εγγραφές σε σύνολο 4.899.
  • Αττική: «Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες», με 1.695 εγγραφές σε σύνολο 9.398.
  • Νησιά Αιγαίου – Κρήτη: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», με 583 εγγραφές σε σύνολο 2.438.

Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας, ανά κατηγορία Νομικής Μορφής επιχείρησης

Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας, στους οποίους σημειώθηκε το μεγαλύτερο πλήθος εγγραφών νέων επιχειρήσεων, ανά κατηγορία Νομικής Μορφής επιχείρησης, είναι:

  • Ατομικές Επιχειρήσεις: «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία», , με 3.144 εγγραφές σε σύνολο 15.654.
  • Προσωπικές Επιχειρήσεις: «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης», με 491 εγγραφές σε σύνολο 2.444.
  • Κεφαλαιουχικές Επιχειρήσεις: «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας», με 120 εγγραφές σε σύνολο 370
  • Λοιπές Νομικές Μορφές: «Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών », με 627 εγγραφές σε σύνολο 4.139.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις