Ο δανειστής κρυπτογράφησης BlockFi κατέθεσε τη Δευτέρα αίτηση για προστασία από την πτώχευση, λίγες ημέρες μετά την αναστολή των αναλήψεων εν μέσω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων από την αίτηση πτώχευσης του ανταλλακτηρίου FTX.

Η εταιρεία δήλωσε ότι υπέβαλε αίτηση για προστασία από πτώχευση κατά το κεφάλαιο 11, υποδεικνύοντας ότι ελπίζει να αναδιαρθρωθεί, συνεχίζοντας εν τω μεταξύ τις δραστηριότητές της. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η BlockFi διαθέτει περίπου 257 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Σύμφωνα με την αίτηση της εταιρείας, τα στελέχη της BlockFi εκτιμούν ότι η εταιρεία έχει περισσότερους από 100.000 πιστωτές και τσεκάρουν τις κλίμακες. Τα στελέχη εκτιμούν ότι η εταιρεία έχει μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις.

Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας περιλαμβάνουν την West Realm Shires Inc., τη νομική ονομασία της FTX US, η οποία έχει μη εξασφαλισμένη απαίτηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων, και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία έχει μη εξασφαλισμένη απαίτηση ύψους 30 εκατ. δολαρίων. Ο μεγαλύτερος πιστωτής της BlockFi είναι η Ankura Trust Company, την οποία ο δανειστής φαίνεται να προσέλαβε τον Φεβρουάριο και τώρα έχει μη εξασφαλισμένη απαίτηση ύψους 730 εκατ. δολαρίων.

Η BlockFi ρευστοποίησε έναν μεγάλο πελάτη νωρίτερα φέτος και χρειάστηκε πιστωτική γραμμή από την FTX για να επιβιώσει νωρίτερα φέτος. Ανακοινώνοντας την αναστολή των αναλήψεων, η BlockFi προειδοποίησε τους πελάτες της να μην καταθέσουν χρήματα στο πορτοφόλι της ή σε λογαριασμούς τόκων.

Ο δανειστής επρόκειτο, επιπλέον, να αντλήσει χρηματοδότηση με αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον κατώτερο γύρο τον Ιούνιο, μετά την άντληση 350 εκατομμυρίων δολαρίων με αποτίμηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο του 2021. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία επεδίωκε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, με μια πιθανή άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων να έρχεται σύντομα.

Ωστόσο, η εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο διακανονισμού με την SEC και αρκετές κρατικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με ισχυρισμούς ότι το προϊόν κρυπτοδανεισμού υψηλής απόδοσης παραβίαζε τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η BlockFi έπρεπε επίσης να καταχωρίσει το προϊόν BlockFi Yield στην SEC.

Η εταιρεία μείωσε περίπου το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της τον Ιούνιο, καθώς η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων υποχώρησε. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς – ένα μέτρο της συνολικής αξίας της αγοράς – μειώθηκε από πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι τον Ιούνιο.

Μετά την κατάρρευση της Three Arrows Capital, ο διευθύνων σύμβουλος της BlockFi, Zac Prince, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έπρεπε να ρευστοποιήσει έναν μεγάλο πελάτη, αν και δεν επιβεβαίωσε αν επρόκειτο για την Three Arrows ή όχι. Λίγο αργότερα, το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX επέκτεινε πιστωτική διευκόλυνση ύψους 250 εκατ. δολαρίων στον δανειστή, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε πιστωτική διευκόλυνση ύψους 400 εκατ. δολαρίων που έδωσε επίσης στην FTX US τη δυνατότητα να αποκτήσει τον δανειστή.

Ωστόσο, η ίδια η FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, μετά από ημέρες κερδοσκοπίας σχετικά με το αν ήταν πλήρως ρευστοποιήσιμη. Η FTX ανέστειλε αργότερα τις αναλήψεις. Εν μέσω της σύγχυσης, η BlockFi είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τις αναλήψεις, λέγοντας ότι είχε κάποιο αριθμό περιουσιακών στοιχείων κατατεθειμένων στην FTX και ότι εξακολουθούσε να οφείλει μέρος της πίστωσης που είχε παραχωρήσει η FTX.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News