Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους ξένους να έχουν ανεβάσει τους συναλλακτικούς ρυθμούς στη σκιά του rebalancing των δεικτών του MSCI αλλά και του κλεισίματος του Νοεμβρίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 908,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 47 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η συναλλακτική “άνθηση” ήταν αναμενόμενη σήμερα στην αγορά, η οποία προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, κόντρα στο κλείσιμο των θέσεων των ξένων, αλλά και στη σκιά των εξελίξεων σε μακροοικονομικό επίπεδο με κύριο πρωταγωνιστή τις πληθωριστικές πιέσεις στις μεγάλες οικονομίες και τις αντίστοιχες αναγκαίες επιθετικές παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών προς καθεστώτα υψηλότερων επιτοκίων.

Όπως εκτιμά η Trader24 το σενάριο μιας καλής συνέχειας προς τη ζώνη των 970 μονάδων είναι υπαρκτό, με κύριο πυλώνα την απόδοση των τραπεζικών μετοχών, που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν από την επενδυτική διστακτικότητα που πλανάται στα περισσότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως, ενώ και η συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών είναι αξιοπρόσεκτη.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς υποχωρεί κατά 3,18%, με τις Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Coca Cola, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Σαράντης, ΟΤΕ και Aegean να κινούνται σε αρνητικά εδάφη. Στον αντίποδα, η Jumbo κερδίζει 1,80%, ενώ θετικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Εθνική, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών