Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Ίλον Μασκ εξέφρασε τη γνώμη του σε μια ανάρτηση στο Twitter για το πώς θα μπορούσε να τελειώσει ειρηνικά ο πόλεμος στην Ουκρανία και πώς του φαίνεται η πιο πιθανή μορφή «ειρήνης Ουκρανίας-Ρωσίας».

Ωστόσο, η πρόταση αυτή για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν φαίνεται να έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση, μιλώντας στη σύνοδο Dealbook των New York Times, ο Ζελένσκι προσκάλεσε τον Μασκ να επισκεφθεί τη χώρα και να δει από κοντά τη ζημιά που έχει προκαλέσει η Ρωσία στην Ουκρανία, πριν  προτείνει τρόπους τερματισμού του πολέμου.

Διαβάστε επίσης – Στο μυαλό του Μασκ: Το Twitter, η Ουκρανία και τα παιχνίδια ισχύος

«Πάντα λέω πολύ ανοιχτά, αν θέλετε να καταλάβετε τι έχει κάνει η Ρωσία εδώ, ελάτε στην Ουκρανία και θα το δείτε με τα μάτια σας», είπε. «Μετά από αυτό, θα μας πείτε πώς να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο, ποιος τον ξεκίνησε και πότε μπορούμε να τον τερματίσουμε».

Ο Μασκ πρότεινε να επαναληφθούν από τη Ρωσία τα «δημοψηφίσματα» υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών στις προσαρτημένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Το σχέδιό του απαιτούσε επίσης από την Ουκρανία να παραχωρήσει μόνιμα στη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, στην οποία εισέβαλε το 2014.

Αν και ο Μασκ δεν σχολίασε αμέσως την πρόσκληση του Ζελένσκι να επισκεφθεί προσωπικά την Ουκρανία, αυτός και οι εταιρείες του έχουν εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης: Μασκ, Twitter και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Το διαστημόπλοιο και η εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών του Μασκ, SpaceX, προμηθεύει τερματικά διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, που γρήγορα έγινε σωσίβιο επικοινωνιών για τον ουκρανικό στρατό. Τον Μάρτιο, ο Ζελένσκι είπε ότι ήταν « ευγνώμων » στον Μασκ για την παροχή των τερματικών σταθμών και την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα