Τι έλεγε ο Τόνι Σερβίλο στο Il Divo ως άλλος Τζούλιο Αντρεότι; «Ο Θεός ακούει, αλλά οι ιερείς ψηφίζουν». Σήμερα όλοι κυνηγούν τους νέους για να γίνουν Θεοί αλλά και για να ψηφίσουν. Σταθερά πάνε βέβαια στις κάλπες, οι ιερείς, ή οι μεσαίοι και οι συνταξιούχοι. Και ως άλλοι μπούμερς οι πολιτικοί μας με σισύφειο τρόπο ξανασχεδιάζουν πώς θα φτάσουν σε αυτούς. Ως τότε επανάπαυση και πρόσληψη του νεανικού κοινού ως «παιδιά είναι θα ωριμάσουν».

Σήμερα εξάλλου, «οι νέοι γκρινιάζουν μα οι πενηντάρηδες- εξηντάρηδες στο τέλος βγάζουν κυβερνήσεις». Υπάρχει όμως σχέδιο για να κερδίσεις την νεανική ψήφο;

Αρκεί όσα εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης για την στέγη- όντως υπαρκτό πρόβλημα αλλά και κάποιοι το δημιούργησαν ε; Είναι επαρκές να πας στα στέκια τους μερικούς μήνες ή μέρες πριν τις κάλπες;

Ή η όλη στρατηγική επιστροφής τους στην Πολιτική δια της ψήφου περνάει και από το συνολικό rebranding του πολιτικού συστήματος; Μήπως οι νέοι είναι πιο δίπλα και πιο κοντά μας από όσο φανταζόμαστε;

Μήπως αρκεί να ακούσει κάποιος τα παιδιά του ή τα εγγόνια του; Και να απαντήσουν για παράδειγμα οι σημερινοί κυβερνώντες γιατί ένας 30άρης φεύγει έξω ή δεν μπορεί να κρατήσει καν το πατρικό του (αν έχει). Μήπως πρέπει τα κόμματα να μπουν σε μια διαρκή διαβούλευση με τα παιδιά; Προφανώς όχι με νεογεροντικούς θεσμούς όπως οι προσομοιώσεις κοινοβουλίων αλλά να δώσουν χώρο και τρόπο ώστε να δοκιμασθούν και οι νέες τάσεις. Σήμερα εν Ελλάδι, δύο πόλοι κυνηγούν τους νέους λαχανιασμένοι: τα ΜΜΕ και τα κόμματα.

Καθόλου τυχαίο πως κάτω από την μύτη τους πέρασε ο ΛΕΞ, οι νέες σχέσεις και το dating, η νέα γλώσσα, οι μετανάστες και οι νομάδες του Ίντερνετ. Καθόλου τυχαία πως ακόμη και σήμερα δεν κατάλαβαν τίποτε –όχι όλοι- από τον Δεκέμβρη του 2008.

Καθόλου τυχαία τα δημογραφικά όσων ασχολούνται ενεργά με την Πολιτική. Και σχεδόν μελαγχολική κάθε φορά η κουβέντα για το πώς οι νέοι θα ασχοληθούν. Άστε που για να είμαστε ειλικρινείς αυτό το τελευταίο κρύβει την συντηρητική άποψη, «να ασχοληθεί βέβαια με τον τρόπο που θέλουμε εμείς». Γιατί ο νέος έχει πάντα και τρόπο και λόγο. Εμείς είμαστε το πρόβλημα.

Υ.Γ. Σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, ο ΣYΡΙΖΑ κερδίζει κατά κράτος στα νεανικά στρώματα. Aυτή θα είναι η επιτυχημένη του διεύρυνση. Και όχι προς το συρρικνούμενο και ασαφές Κέντρο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion