Μπορεί να δικαστεί ο Πούτιν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου; Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα, ενώ τον τελευταίο καιρό απασχολεί και πάλι έντονα την πολιτική και τον γερμανικό Τύπο.

Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν: Ετοιμος να μιλήσει με τον Πούτιν υπό μία προϋπόθεση

Η Welt θεωρεί το ενδεχόμενο απίθανο, ενώ σημειώνει πως «οι πολιτικοί θα πρέπει να διαθέτουν την απαραίτητη ειλικρίνεια, ώστε να είναι σε θέση να ευθυγραμμίσουν την αγανάκτησή τους με την πραγματικότητα. Ο Πούτιν δεν θα οδηγηθεί ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης – και όχι επειδή δεν αξίζει μια καταδίκη, αλλά επειδή δεν υπάρχει καμία νομική δυνατότητα προσφυγής εναντίον του», εξηγεί η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Πούτιν μπορεί να αντέξει

Σύμφωνα με τη Welt, στόχος θα έπρεπε να είναι αργά ή γρήγορα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και καθώς, όπως παραστηρεί, η Ρωσία είναι πολύ ισχυρή για να επιτευχθεί μία νίκη της Ουκρανίας, «θα πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις». Επιπλέον, ο σχολιαστής συμπληρώνει πως «όποιος απαιτεί εξαρχής όχι μόνο τη λήξη του πολέμου, αλλά μαζί και το τέλος του πολέμαρχου, κλείνει την πόρτα σε κάθε συνεννόηση και τελικά στηρίζεται, αν όχι σε μια Καρχηδόνια Ειρήνη, σε μια απόλυτη ήττα της Ρωσίας. Μία ίσως γοητευτική, αλλά κυρίως ανόητη ιδέα».

Η εποχή των φτηνών πτήσεων έχει τελειώσει

Η Zeit αναφέρεται στην ιστοσελίδα της στην αύξηση τιμών που έχουν σημειώσει οι αεροπορικές πτήσεις μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι λόγοι για την άνοδο των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια είναι πολλοί: «Μετά την κρίση της πανδημίας, η επιθυμία για ταξίδια και κατά συνέπεια η ζήτηση σε πτήσεις αυξήθηκε γρήγορα. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν καταφέρνουν όμως να αντιδράσουν το ίδιο γρήγορα: Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και αεροσκαφών. Σε όλα αυτά προστίθενται και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία». Και όπως επισημαίνει ο συντάκτης, τα προβλήματα αυτά δεν πρόκειται να λυθούν άμεσα, το οποίο σημαίνει πως οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές, αν δεν ανέβουν ακόμη περισσότερο: «Η εποχή των πτήσεων με 10 ευρώ έχει τελειώσει», γράφει χαρακτηριστικά.

Woodlands: Το «βιώσιμο» όνειρο ενός Έλληνα μεγιστάνα

Αφιέρωμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung στον Τζορτζ Μιτσελ και το όνειρο του δεύτερης γενιάς μετανάστη για μία κοινωνική, βιώσιμη πόλη: «Ο Μίτσελ ίδρυσε την κοινότητα Γούντλαντς, βόρεια του Χιούστον, μέσα της δεκαετίας ‘70 σε 117 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης τα οποία αγόρασε. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει εκεί μια μορφή οικισμού, που να βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για τον δισεκατομμυριούχο του πετρελαίου, «στις ΗΠΑ η καταγωγή διαδραματίζει μικρότερο ρόλο στην πορεία που θα πάρει κανείς στη ζωή του σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ο πατέρας του Μίτσελ μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όντας ένας φτωχός, αναλφάβητος βοσκός στην Ελλάδα. Η οικογένειά του, η οποία είχε εγκατασταθεί στο Γκάλβεστον, νότια του Χιούστον, βρισκόταν διαρκώς αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα. (…) Ο Τζορτζ Μίτσελ εξελίχθηκε σε μεγιστάνα της ενέργειας, δισεκατομμυριούχο και έναν από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους της Αμερικής. Και ελάχιστα μαρτυρούσαν τότε ότι θα εξελισσόταν και σε πρωτοπόρο σε θέματα βιωσιμότητας», γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν
Επικαιρότητα |

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσηςείναι ριζοσπάστες ισλαμιστές. ωστόσο η επίθεση εντάσσεται στις δράσεις της Ουκρανίας «σε μια εκστρατεία εκφοβισμού»