«Η καρδιά της Μητροπόλεως θα χτυπά πλέον στο κέντρο, στο λιμάνι, όπου βρίσκονται και οι υπόλοιπες υπηρεσίες», δήλωσε στην κάμερα του Mega, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης, καθώς σήμερα στις 11.30 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Σημειώνεται πως η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου αποτελεί μία πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης – Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον» της Μητρόπολης Πειραιά

«Πρόκειται για μία ξεχωριστή ημέρα για τον Πειραιά» σημείωσε ο κ. Αλφιέρης, «καθώς πλέον σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο στην καρδιά της πόλης θα μπορούμε διοικητικά να ανταπεξέλθουμε στον μεγάλο όγκο ευθυνών, καθώς όσο η κοινωνία περνάει φουρτούνες η εκκλησία αναλαμβάνει και μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Επίσης πλέον και οι δημότες θα εξυπηρετούνται με μεγαλύτερη άνεση».

«Πυρήνας αγάπης»

«Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιότατου να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ’ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό “πυρήνα” αγάπης» συμπλήρωσε ο κ. Αλφιέρης.

Παράλληλα, θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το κτίριο. «Οι προσφορές του στην πόλη ήταν τεράστιες, οπότε δικαιωματικά του αξίζει να βρίσκεται σε αυτό εδώ το κτίριο» σημείωσε ο κ. Αλφιέρης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, ενώ θα παρευρεθούν επίσης δεκάδες αρχιερείς από όλη την Ελλάδα.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».