Οδηγώντας μία Mercedes, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέσχισε τη Δευτέρα τη γέφυρα πάνω από τον πορθμό του Κερτς η οποία συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, δύο μήνες μετά την έκρηξη που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην στρατηγικής σημασίας υποδομή.

Η οδική και σιδηροδρομική γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων, την οποία εγκαινίασε προσωπικά ο Πούτιν το 2018, υπέστη σοβαρές ζημιές στις 8 Οκτωβρίου σε μια επίθεση που η Ρωσία δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Τρεις νεκροί από τη σφοδρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού

Ο Πούτιν, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μαράτ Χουσνούλιν, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes, να κάνει ερωτήσεις για το πού έγινε η επίθεση.

«Οδηγούμε στη δεξιά πλευρά», είπε ο Πούτιν, καθώς διέσχιζε τη γέφυρα. «Η αριστερή πλευρά της γέφυρας, όπως καταλαβαίνω, είναι σε λειτουργική κατάσταση, αλλά παρ’ όλα αυτά μένουν ακόμα εργασίες να ολοκληρωθούν».

Ο Πούτιν περπάτησε επίσης κατά μήκος τμημάτων της γέφυρας, της μεγαλύτερης της Ευρώπης, που εξακολουθούν να φέρουν εμφανή σημάδια από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη της 8ης Οκτωβρίου.

Το Κίεβο πίσω από την έκρηξη;

Αν και το Κίεβο δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για το περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι η επίθεση οργανώθηκε από την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Η έκρηξη κατέστρεψε ένα τμήμα της οδικής γέφυρας, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία. Κατέστρεψε επίσης αρκετά βυτιοφόρα με καύσιμα τα οποία μεταφέρονταν με τραίνο προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η Κριμαία

Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την Κριμαία, η οποία μεταβιβάστηκε από τη σοβιετική Ρωσία στη σοβιετική Ουκρανία το 1954 από τον τότε σοβιετικό ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ και αναγνωρίστηκε από τη Ρωσία το 1994 μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Η Ουκρανία έχει ορκιστεί να ανακαταλάβει την Κριμαία, η οποία βασίζεται στη γέφυρα για τον εφοδιασμό της.

Την γιγαντιαία γέφυρα κατασκεύασε εταιρεία του Αρκάντι Ρότενμπεργκ, στενού συμμάχου του Πούτιν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης