
Σε νέα περιοδεία, καθαρά προεκλογική με «μοντέλο Πάτρας» (αυτό που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 22-23 Νοεμβρίου 2022), προχωρά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τρίπολη.
Εκτός απροόπτου πρόκειται για την τελευταία τέτοιας μορφής πρωθυπουργική εξόρμηση εκτός Αττικής, σε έναν νομό της Πελοποννήσου, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στα… απόρθητα γαλάζια κάστρα.
Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Όσο κι αν από τις εκλογές του 2015 στην αναμέτρηση του 2019 η ΝΔ ανέβασε στην Αρκαδία τα ποσοστά της κατά σχεδόν 9 μονάδες, ανοίγοντας την απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοχή καταγράφει σημαντική δυναμική και το ΠΑΣΟΚ.
Τα 5 θεματικά πάνελ
Για περίπου 10 ώρες θα διαρκέσει η γαλάζια «απόβαση» στην Αρκαδία, δεδομένου ότι τον Μητσοτάκη θα συνοδεύει και πάλι, όπως έγινε στην Αχαΐα, μια πολυπληθής κυβερνητική – κομματική αποστολή. Για την ακρίβεια, είναι επί ποδός το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο που θα πρέπει να έχει πιάσει δουλειά από το πρωί.
Και αυτό γιατί προγραμματίζεται αναλυτική παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Πελοποννήσου στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης (ώρα 12.00), αφότου ολοκληρωθούν τα παράλληλα θεματικά πάνελ – συσκέψεις κυβερνητικών με εκπροσώπους φορέων.
Επί τάπητος μπαίνουν μεταξύ άλλων πέντε θεματικές: η ανάπτυξη και η ενεργειακή μετάβαση από τον Κώστα Σκρέκα και τον Νίκο Παπαθανάση, η τοπική αυτοδιοίκηση από τον Στέλιο Πέτσα, ο τουρισμός και ο πολιτισμός από τον Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου (λόγω απουσίας της Λίνας Μενδώνη στο εξωτερικό), ο πρωτογενής τομέας από τον Γιώργο Γεωργαντά, η δημόσια υγεία από τον Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα – σε μια περίοδο έντονων αναταράξεων από το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Εκεί θα βρεθούν επιπλέον οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και η Νίκη Κεραμέως.
Έργα 5,2 δισ.
Οι πληροφορίες του in αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης επιδιώκει να προτάξει έργα ύψους 5,2 δισ. ευρώ αλλά και επιπλέον στρατηγικές επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ για όλη την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό προδιαγράφονται «αναπτυξιακά μηνύματα» για την επόμενη μέρα της περιφερειακής ενότητας, ωστόσο σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, τα μηνύματα του πρωθυπουργού αναμένονται στο… κλείσιμο της επίσκεψής του.
Έπειτα από συνάντηση με τους νεοδημοκρατές βουλευτές Πελοποννήσου, ο Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει (ώρα 19.00) κεντρική ομιλία, επιστρέφοντας στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης. Εκεί θα επιστρέψουν συνεπώς και τα… προεκλογικά αξεσουάρ (κόρνες, πανό κ.λπ.) για τον αναγκαίο παλμό, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα διατυπώνει εκλογικά διλήμματα και θα απευθύνει μηνύματα εντός και εκτός της γαλάζιας παράταξης.
Τι θα είναι διαφορετικό;
«Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στα περιφερειακά μέσα» έλεγε ο Μητσοτάκης όταν ολοκλήρωνε με συνέντευξη Τύπου τη διήμερη επίσκεψή του στην Πατρα, ανακοινώνοντας και επίσημα ότι το σκεπτικό του Μαξίμου είναι «αυτό που κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, να μπορούμε να το κάνουμε όπου πηγαίνουμε, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για ερωτήσεις».
Αυτή τη φορά στην Τρίπολη δεν προβλέπεται συνέντευξη, καθώς οι επιτελείς του πρωθυπουργού έκριναν ότι μεγάλο μέρος των μέσων καλύφθηκε συμμετέχοντας στη «μίνι ΔΕΘ» στην Αχαΐα.
Όμως, ο Μητσοτάκης επέλεξε να εντάξει δύο σημειακούς σταθμούς στο πρόγραμμά του. Κινήσεις που εντάσσονται περισσότερο στην (επικοινωνιακή) τακτική να προβάλλεται όσο το δυνατόν συχνότερα το «προσιτό», «ανθρώπινο» προφίλ του.
Εξού και η αναμενόμενη επίσκεψη, αργά το μεσημέρι, σε αθλητικές εγκαταστάσεις για συνάντηση με τη γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, καθώς και μια συνέντευξή του από τους «Μικρούς Δημοσιογράφους» του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.
Ακολουθούν δύο «δύσκολοι» νομοί
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει για τον Ιανουάριο του 2023 δύο «δύσκολους» νομούς, στους οποίους έχει στραφεί η κυβερνητική προσοχή. Ο ένας είναι η Λάρισα και ο άλλος η Κοζάνη – εκλογικές περιφέρειες στις οποίες είχε επικρατήσει η ΝΔ με μονοψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά για την Κοζάνη οι μετρήσεις που έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο φαίνεται να έχουν χτυπήσει προειδοποιητικά «καμπανάκια» για την επιρροή του Κυριάκου Βελόπουλου (Ελληνική Λύση).


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια