Σημαντική αξία στο επενδυτικό story της ΔΕΗ, βλέπουν οι αναλυτές της Axia Ventures Grouop, δεδομένης της βάσης του ενεργητικού της εταιρείας, της καθετοποίησης και, κυρίως, των συνεχιζόμενων προσπαθειών ενεργειακής μετάβασης. Παράλληλα, ορίζουν ως τιμή- στόχος για τη μετοχή τα 13,20 ευρώ, τιμή κατά 104% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα, με σύσταση αγοράς (buy).

Διαβάστε επίσης- ΔΕΗ: Έβγαλε αντοχές στην κρίση

Οι αναλυτές επικαιροποιούν τις εκτιμήσεις τους για τη ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά, αλλά και τον ρυθμό με τον οποίο προχωρά το business plan της επιχείρησης, κυρίως σε σχέση με την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ.

Αβεβαιότητα

Ωστόσο, όπως τονίζουν αναγνωρίζουν τη μεταβλητότητα και τη «μειωμένη ορατότητα« για την αγορά ενέργειας που συνεχίζει να επιβαρύνει τον κλάδο.

«Πιστεύουμε ότι η αποτίμηση της ΔΕΗ θα πρέπει να βασίζεται στη θεμελιώδη αξία των υφιστάμενων περιουσιακών της στοιχείων και επίσης να λαμβάνει υπόψη τη συνεχιζόμενη μετάβαση της εταιρείας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Axia Ventures εκτιμά επίσης ότι η ΔΕΗ θα παρουσιάσει ραγδαία αυξανόμενη κερδοφορία τα επόμενα χρόνια. Το επαναλαμβανόμενο EBITDA το 2022 φαίνεται να διαμορφώνεται στα 863 εκατ. ευρώ το 2022 (-1,1% σε ετήσια βάση), ενώ αυξάνεται κατά 33% σε ετήσια βάση το 2023 σε 1,15 δισ. ευρώ και κατά 9,6% σε ετήσια βάση το 2024 σε 1,26 δισ. ευρώ καθώς οι συνθήκες της αγοράς ομαλοποιούνται. Και υπενθυμίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας κατά την τελευταία ενημέρωση των αναλυτών, επιβεβαίωσε ότι ότι στοχεύει στη διανομή μερίσματος το 2024 για τα κέρδη του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις