Η SACEM, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης συνθετών, στιχουργών και εκδοτών μουσικής της Γαλλίας ανέθεσε στην Αυτοδιαχείριση την εκπροσώπησή του στην Ελλάδα, όσον αφορά το ιδιαίτερα μεγάλο και δημοφιλές στη χώρα μας ρεπερτόριο που διαχειρίζεται. Σημειώνεται ότι το ελληνικό ρεπερτόριο του Οργανισμού μας εκπροσωπείται ήδη από τη SACEM σε όλες τις επικράτειες που καλύπτει η ίδια ανά τον κόσμο.

Η SACEM ιδρύθηκε το 1851 και οι εισπράξεις της από δικαιώματα το 2021 ξεπέρασαν το €1 δις. Πρόκειται για τον παλαιότερο και τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης στον κόσμο, ο οποίος εκπροσωπεί 196.700 δημιουργούς & εκδότες μουσικής και 166 εκατ. μουσικά έργα σε 200 και πλέον χώρες.

Με την ολοκλήρωση της σπουδαίας αυτής συμφωνίας, η οποία εδραιώνει τη σημαίνουσα θέση του Οργανισμού μας στην ελληνική αγορά, και κατ’ επέκταση στο διεθνές γίγνεσθαι, η Αυτοδιαχείριση εκπροσωπεί πλέον το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στην Ελλάδα, ως διαπιστευμένος συνεργάτης των 80 και πλέον ΟΣΔ από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική, καθώς και ρεπερτόριο κορυφαίων μουσικών εκδοτών.

Σε ανακοίνωσή της η Αυτοδιαχείριση καλεί όλους τους Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους να προσέλθουν στις τάξεις της και να ενισχύσουν έναν ενιαίο, ισχυρό και μη κερδοσκοπικό Ελληνικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, επιλύοντας το φλέγον ζήτημα του κατακερματισμού της αγοράς της συλλογικής διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων, προς όφελος των δημιουργών και εκδοτών μουσικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις