Διαθέτει την τεχνολογία για να κατασκευάζει άμεσα ανθρωποειδή ρομπότ αρκεί να εντοπίσει το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών και ψυχαγωγίας Sony Group.

«Όσον αφορά την τεχνολογία, αρκετές εταιρείες στον κόσμο τη διαθέτουν, και μπορούν να κατασκευάσουν άμεσα ανθρωποειδή ρομπότ, αλλά μόλις καταστεί σαφές ποια χρήση είναι πολλά υποσχόμενη», δήλωσε ο επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Sony, Χιροάκι Κιτάνο, σε συνέντευξή του στο Reuters. «Το κλειδί είναι η ανάπτυξη της εφαρμογής», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης – Killer Robots: Το Σαν Φρανσίσκο ανοίγει το δρόμο για οπλισμένα αστυνομικά ρομπότ

Η πορεία του Aibo

Η Sony κυκλοφόρησε πριν από δύο δεκαετίας ένα ρομπότ με τη μορφή σκύλου και το όνομα Aibo, το οποίο πούλησε περίπου 150.000 μονάδες από το 1999 έως το 2006. Το 2018 κυκλοφόρησε μια πιο προηγμένη έκδοση πουλώντας άλλες 20.000 μονάδες μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης – Τεχνολογία: Ανθρωπόμορφο ρομπότ μίλησε για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινοβούλιο – Δείτε βίντεο

Τα ανθρωποειδή ρομπότ βρίσκονται σε ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες από τη Honda Motor και τη Hyundai Motor, ενώ τον Σεπτέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ιλον Μασκ παρουσίασε ένα πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus.

Η εταιρεία του Μασκ σχεδιάζει να αναπτύξει χιλιάδες τέτοια ρομπότ στα εργοστάσιά της, με απώτερο στόχο πουλήσει εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Ο Κιτάνο δήλωσε ότι η Sony, καθώς διαθέτει τεχνογνωσία στην οπτικοακουστική τεχνολογία αλλά και στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο, όπως στη μουσική και τα βιντεοπαιχνίδια, έχει τις δυνατότητες να παίξει σημαντικό ρόλο στο metaverse, ή στον εικονικό κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI