
«Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί» ανέφερε το χθεσινοβραδυνό μήνυμα του 112 που εστάλη από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης για τη φωτιά στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Η πυρκαγιά λόγω των υλικών έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Νωρίτερα σύμφωνα με την Αστυνομία στη συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε διάρρηξη με τους δράστες να αφαιρούν μεγάλο αριθμό ελαστικών. Η κλοπή έγινε αντιληπτή περίπου τις 9 το βράδυ από τους υπεύθυνους του καταστήματος και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα το κατάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες.
Η διάρρηξη και η πυρκαγιά που ακολούθησε ενδέχεται να έχουν σχέση με την ένταση και τα επεισόδια που προκαλούν ομάδες Ρομά διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού.
Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τα τοξικά αέρια
Ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στην ΕΡΤ για τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τα τοξικά αέρια που συνεχίζουν να εκλύονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από την καύση ελαστικών.
Μιλώντας για τον μαύρο καπνό και την έντονη οσμή στις περιοχές της Δυτικής Αττικής ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι η υγεία των ανθρώπων που έχουν αναπνευστικά ή προβλήματα καρδιακής φύσεως, επιδεινώνεται πολύ από τέτοιες συνθήκες.
«Συνιστούμε στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους να μην κυκλοφορούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον που μπορεί να τους προκαλέσει μια έξαρση της νόσου. Να μένουν στο σπίτι, να μη χρησιμοποιούν τον κλιματισμό με επανεισαγωγή αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, γιατί θα βάλουμε μέσα όλους αυτούς τους ρύπους και θα προκαλέσουν μόνοι τους έτσι το πρόβλημα» συμβούλευσε ο πνευμονολόγος.
Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς το πυροθερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε από την πυρκαγιά στο κατάστημα ελαστικών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές