
Ένα ακόμη deal στον κλάδο τροφίμων ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για τη συμφωνία του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC) με την οικογένεια Φωτιάδη, βασικούς μετόχους της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ για την απόκτηση στρατηγικής μετοχικής συμμετοχής στην εταιρεία και την κεφαλαιακή της ενίσχυση με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
Η ΑΡΟΣΙΣ δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των οσπρίων τα τελευταία 66 χρόνια στην Ελλάδα, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καστοριάς. Μεταξύ άλλων διαθέτει γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ και φακές Γρεβενών.
Διαβάστε επίσης: Επιχειρήσεις: 14+1 deals σε τρόφιμα, ποτά και λιανεμπόριο
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση της εταιρείας, με στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της και την ανάπτυξη ισχυρού δικτύου πωλήσεων στο εξωτερικό.
Οι δύοι πλευρές δεσμεύονται ότι θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επιχειρηματικού σχεδίου.
Ο κ. Τρύφωνας Φωτιάδης θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα ηγηθεί του επενδυτικού και αναπτυξιακού προγράμματος της εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία.
«Βασικό επιχειρηματικόςστόχος της ανωτέρω επένδυσης αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοπόρου, ηγετικού οργανισμού τροφίμων, τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης, όσο και μέσω νέων επενδύσεων και συνεργασιών που θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας στον ευρύτερο χώρο των οσπρίων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο κ. Τ. Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε «Τα τελευταία χρόνια, η ΑΡΟΣΙΣ έχει καταγράψει μία ανοδική πορεία, με σημαντικές επενδύσεις, ανάπτυξη και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Και το κατάφερε, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, χάρη στη δύναμη των εργαζομένων της, των οποίων η αφοσίωση και το ταλέντο είναι απαράμιλλα. Ως τρίτη γενιά της εταιρείας επιθυμώ να ευχαριστήσω την άοκνη μητέρα μου Ελένη Φωτιάδου που για 56 χρόνια υπήρξε φάρος έμπνευσης και προσπάθειας για όλους μας. Είναι τιμή μας που το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επενδύει στην ΑΡΟΣΙΣ και υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του. Κοιτώντας μπροστά, μπορούμε να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην Ελλάδα, να ανοίξουμε τα φτερά μας ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, να εντείνουμε τις καινοτομίες μας προς όφελος των νέων μετόχων μας, των ανθρώπων μας και των Ελληνικών τόπων – κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε»


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος