Σκληρή μάχη για μια θέση στον… ήλιο του Ταμείου Ανάκαμψης

·      Σε ησυχία δεν πρέπει να αφήνουν τον Θεόδωρο Σκυλακάκη το τελευταίο διάστημα.

·      Τα αιτήματα που καταφθάνουν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να είναι… αμέτρητα.

·      Εμείς μόνο έχουμε καταγράψει δυο μεγάλα project: την ανάπλαση της ΔΕΘ και την Πολιτεία Καινοτομίας στο πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.

·      Οι πόροι του Ταμείου είναι πολύτιμοι τη δεδομένη συγκυρία, που τα επιτόκια εκτοξεύουν το κόστος δανεισμού.

·      Υπάρχουν ήδη μια σειρά από έργα που κινδυνεύουν με εκτροχιασμό του budget τους. Άλλα είχαν υπολογίσει, και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα.

·      Πάντως, απ’ ότι μπορούμε να καταλάβουμε η μάχη όσο πλησιάζουμε στην οριστικοποίηση των έργων που θα συμπεριληφθούν στην αναθεωρημένη λίστα προμηνύεται σκληρή.

·      Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και χτυπήματα κάτω από τη μέση…

——————————————————————————————————–

Χρονιά ρεκόρ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

·      Φέτος όπως καλά γνωρίζετε είναι η χρονιά των ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

·      Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα ελληνικά αεροδρόμια.

·      Είναι άλλωστε οι κύριες πύλες για την είσοδο στην χώρα των εκατομμυρίων επισκεπτών από το εξωτερικό.

·      Μαθαίνουμε λοιπόν πως η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport «έσπασε τα κοντέρ» και αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του ιστορικού 2019.

·      Ρόδος, Χανιά, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα και άλλοι δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί «βούλιαξαν» κυριολεκτικά από ξένους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

·      Παράγοντες της αεροπορικής αγοράς ωστόσο αρνούνται να θριαμβολογήσουν, λέγοντας πως υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για τη νέα σεζόν.

·      Και αυτό γιατί είναι άγνωστο πόσο θα επηρεασθεί η διάθεση των ευρωπαίων να ταξιδέψουν την επόμενη χρονιά λόγω του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

·      Ελπίζουμε να διαψευσθούν και να δούμε τα ελληνικά νησιά να «πλημμυρίζουν» ξανά από κόσμο…

——————————————————————————————————–

Σε νέα εποχή περνά η «Οικονομική Επιθεώρηση» μετά από 90 χρόνια

·      Ανακατατάξεων… συνέχεια στον Τύπο. Ένα ιστορικό περιοδικό «αλλάζει χέρια» ύστερα από περίπου 90 χρόνια πορείας.

·      Ο λόγος για την «Οικονομική Επιθεώρηση» της οικογένειας Βοβολίνη, το οποίο μεταβιβάζεται στην εταιρεία του Συμεών Τσομώκου, «Symeon G. Tsomokos». Γνωστού από τη μακρά πορεία στον χώρο των δημοσίων σχέσεων και της διοργάνωσης συνεδρίου, με αποκορύφωμα το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

·      Στόχος είναι το περιοδικό να περάσει σε μια νέα εποχή, με τον επανασχεδιασμό και το επαναλανσάρισμα που προγραμματίζεται.

·      Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη, ανιψιά του ιδρυτή, Σπύρου Βοβολίνη που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στον χώρο των εκδόσεων αποφάσισε να αφοσιωθεί στις εκδόσεις βιβλίων για τη βιομηχανία.

·      Θα μας επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά. Θα μας λείψουν οι σκέψεις της, τις οποίες αποτύπωνε στη στήλη της «Γράμμα από την Εκδότρια»…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino