Οι «καμπάνες» που ήχησαν στην Coco-mat και το μεγάλο ερώτημα…

·      «Βαριά και ασήκωτα» θα πρέπει να έπεσαν στα αδέλφια Μιχάλη και Παύλο Ευμορφίδη τα δυο πρόστιμα που όπως πληροφορούμαστε έφαγαν για το ξενοδοχείο της Coco-Mat στην Ακρόπολη.

·      Ξέρετε αυτό που «σήκωσε» παράνομα -σύμφωνα με το ΣτΕ- τρείς παραπάνω ορόφους και κρύβει τη θέα στο ιερό βράχο.

·      Το πρόστιμο για την ανέγερση υπολογίστηκε σε 4,71 εκατ. ευρώ και το πρόστιμο διατήρησης 2,35 εκατ. ευρώ ετησίως. Ουκ ολίγα…

·      Μαθαίνουμε πως τα αδέλφια Ευμορφίδη εξετάζουν με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων τα περιθώρια που δίνει ο νόμος για να προσφύγουν κατά των προστίμων.

·      Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν τελικά προχωρήσει η κατεδάφιση των ορόφων που κρίθηκε πως χτίστηκαν παράνομα…

·      Όπως σας υποσχεθήκαμε θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε…

——————————————————————————————————————

Το καλάθι του νοικοκυριού θέλει…το PL του

·      Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο εμφανής θα γίνεται η παρουσία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στο καλάθι του νοικοκυριού.

·      Τα σούπερ μάρκετ, όπως μας λέει, έμπειρος παράγοντας του χώρου στην προσπάθειά τους να δείξουν χαμηλές τιμές θα στρέφονται στη λύση των PL (όπως λέγεται η ιδιωτική ετικέτα στην αργκό των λιανέμπορων).

·      «Η πίεση που ασκεί το υπουργείο για όλο και πιο φθηνές τιμές δεν αφήνει περιθώρια για είσοδο των επώνυμων προϊόντων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

·      Λέει ωστόσο πως αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ αόριστον. Ακόμη και η ιδιωτική ετικέτα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Και κάποια στιγμή οι τιμές δεν θα μπορούν να πάνε παρακάτω.

·      Αυτό βεβαίως είναι κάτι που θα πουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, και όχι οι λιανέμποροι.

·      Και ο νοών νοείτω…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino