Στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού αποσκοπεί το έργο, που δρομολογεί το ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ύδωρ2.0», με εκτιμώμενη αξία στα 128,75 εκατ. ευρώ (προ Φ.Π.Α., σε όρους καθαρής παρούσας αξίας).

Ειδικότερα, το αντικείμενο  του διαγωνισμού αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Ταυρωπού. Η συνολική εξυπηρετούμενη έκταση του έργου ανέρχεται σε 115.000 στρέμματα και βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Διαβάστε επίσης: ΥπΑΑΤ: Δρομολογείται η δημοπράτηση για το φράγμα στην Κελεφίνα Λακωνίας

«Ο διαγωνισμός προχωρά βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης», επισημαίνει το ΥπΑΑΤ.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, την Παρασκευή 9/12/2022 και ώρα 14:00 έλαβε χώρα η αποσφράγιση των δικαιολογητικών συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων για την Α’ Φάση του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το έργο «Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των Δικτύων Άρδευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ταυρωπού» από την ορισθείσα Επιτροπή Διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, στον διαγωνισμό προσήλθαν οι εξής  ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς με τη μορφή σύμπραξης: Ένωση Προσώπων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης, «Ένωση Προσώπων Μυτιληναίος ΑΕ – INTRAKAT – Μεσόγειος .Ε.», «Ένωση Προσώπων Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.- ΑΒΑΞ Α.Ε.».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO