Στο δίπτυχο «απολογισμός έργου – προγραμματισμός νέας τετραετίας» επιμένει να κινείται το Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει ο ίδιος μπροστά με κάθε ευκαιρία αφενός για την προβολή πεπραγμένων αφετέρου για να διατυπώνει εκλογικά διλήμματα και στόχους επόμενης θητείας.

Την ώρα που η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων παίρνει νέα τροπή, δεδομένου ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν «δραστηριότητες εκτός πλαισίου» στο εσωτερικό της ΕΥΠ, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη για διαλεύκανση, το πρωθυπουργικό γραφείο ανοίγει την… ατζέντα της γειτονιάς.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Έχουμε σχέδιο οκταετίας – Πάμε στις εκλογές με αυτοπεποίθηση από τη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας

Μια φράση του Μητσοτάκη από τη δυτική Αθήνα, που είναι και η εκλογική περιφέρειά του, μαρτυρά την αγωνία της κυβέρνησης για το πολιτικό βάρος που κρύβουν – εξίσου – τόσο τα «μεγάλα» όσο και τα «μικρά» ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. «Να μπορούμε να μιλάμε για τα μεγάλα και τα μικρά» είπε ο ίδιος χθες, κατά τη διάρκεια συνέλευσης τοπικής οργάνωσης στο Χαϊδάρι. «Μπορεί κάποιοι να βλέπουν το τοπικό πρόβλημα μικρό, αλλά για σας είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών – όσο κι αν επρόκειτο για μέρα αποκαλύψεων και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αντίπαλοί του φροντίζουν και εκείνοι να είναι… παντού για απευθείας συζητήσεις με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, με στόχο να αποδομούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Στήριξη στα υπουργεία, απολογισμός ανά θεματική ενότητα

Πέρα από τις επισκέψεις σε γειτονιές της Αττικής και σε πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, που θα συνεχιστούν μέχρι την ώρα της εκλογικής αναμέτρησης από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Μητσοτάκης επιδιώκει σήματα στήριξης στα υπουργεία. Αυτό που θέλει με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις υπουργών είναι να γίνεται εκτενής απολογισμός ανά θεματική ενότητα.

Μετά τις χθεσινές αναφορές του για το έργο του υπουργείου Εργασίας, ο πρωθυπουργός έδωσε σήμερα το παρών στο Μεταλλουργείο για την εκδήλωση του ίδιου υπουργείου για το πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους». Και αύριο αναμένεται να παρευρεθεί σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού για το αποτύπωμα του τουρισμού στην οικονομία.

Επίσης, το πρωί βρέθηκε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της δομής του Ελαιώνα στον Δήμο Αθηναίων, μιλώντας για «μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων» που αποδίδεται στους κατοίκους «για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας». Κατά τον Μητσοτάκη, στον Βοτανικό «συναντώνται τα χειροπιαστά αποτελέσματα δύο πολιτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα: των σωστών επιλογών της Πολιτείας στο μεταναστευτικό και του τολμηρού σχεδιασμού για μία καλύτερη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό λεκανοπέδιο».

Προετοιμασία για τη μάχη του Προϋπολογισμού

Παράλληλα όλο το βάρος πέφτει στην προετοιμασία για τη μάχη του Προϋπολογισμού. Προς το τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται σύσκεψη στο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσουν» τυχόν «εκπλήξεις», με πρώτη μέριμνα του κυβερνητικού επιτελείου να δίνονται πειστικές απαντήσεις απέναντι στην ακρίβεια αλλά και να προβάλλεται το αφήγημα της «κοινωνικής φροντίδας».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα