Ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου η μεταβίβαση της κυριότητος των μετοχών εκδόσεως ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Α.Ε. στη Motor Oil, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (η “Εταιρεία”) σε συνέχεια της από 30 Αυγούστου 2022 σχετικής ανακοίνωσης, και κατόπιν εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση από την Εταιρεία του 100% των μετοχών εκδόσεως ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Α.Ε., ενημερώνει  στην Εταιρεία πραγματοποιήθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Η απόφαση

Την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ» (VERD) είχε ανακοινώσει ο Όμιλος Motor Oil, τον περασμένο Αύγουστο. Η VERD ιδρύθηκε το 2005 και έχει σαν αντικείμενο εργασιών της την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων. H εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής βιοντήζελ στον Βόλο με παραγωγική ικανότητα 80.000 τόνων βιοντήζελ ετησίως.

Επιπλέον, η VERD ηγείται στον κλάδο της συλλογής απόβλητων βρώσιμων ελαίων στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ ΑΕΒΕ. Το Πράσινο Λάδι συλλέγει ετησίως περίπου 25.000 τόνους απόβλητων ελαίων, τους οποίους σήμερα ανακυκλώνει, χρησιμοποιώντας τους για τη παραγωγή πράσινου καυσίμου με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η έγκριση από τη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στις 8 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση της «ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» από την «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ΄αριθ. 801/2022 απόφαση της, την απόκτηση από την εταιρία με την επωνυμία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή και διάθεση βιοκαυσίμων από χρησιμοποιημένα έλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις