Οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι απήγγειλαν κατηγορίες σε οκτώ άτομα, για χρηματιστηριακή απάτη, υποστηρίζοντας ότι καρπώθηκαν περίπου 114 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας το Twitter και το Discord για να χειραγωγήσουν συγκεκριμένες μετοχές.

Οι οκτώ άνδρες φέρεται να ήταν επιτυχημένοι traders στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια συμμετείχαν σε ένα λεγόμενο σύστημα «άντλησης και απόρριψης» προωθώντας συγκεκριμένες μετοχές στους ακόλουθούς τους.

Διαβάστε επίσης – Influencers και YouTubers σε ρόλο… χρηματιστών

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δήλωσε ότι έχει υποβάλει σχετικές αστικές κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι επτά από τους κατηγορούμενους χρησιμοποίησαν το Twitter και το Discord για να ενισχύσουν τις μετοχές.

Διαβάστε επίσης – Σε ρόλο επιχειρηματικού συμβούλου η Κιμ Καρντάσιαν

Ο όγδοος κατηγορείται για υποβοήθηση του προγράμματος με το podcast του.

«Η απάτη σε μετοχές πλήττει αθώους επενδυτές και υπονομεύει την ακεραιότητα των αγορών μας», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Κένεθ Πολάιτ του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης – Κίνα: Βάζει φρένο σε διαφημίσεις από διεθνείς αστέρες και influencers

Τα άτομα που κατηγορήθηκαν ήταν οι κάτοικοι του Τέξας Edward Constantinescu, Perry Matlock, John Rybarczyk και Dan Knight, μαζί με τους κατοίκους της Καλιφόρνια Gary Deel και Tom Cooperman, Stefan Hrvatin από το Μαϊάμι και Mitchell Hennessey από το Hoboken του New Jersey.

Όπως αναφέρει το Reuters, o Matlock δήλωσε αθώος μετά τη σύλληψή του την Τρίτη, σύμφωνα με δικαστήριο.

Πάνω από το ένα τέταρτο των Gen Zers λαμβάνουν τις οικονομικές συμβουλές τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Προσωπικών Οικονομικών Συμβούλων (NAPFA).

«Οι νέοι έφηβοι αγοράζουν πράγματα όπως NFT και άλλες κερδοσκοπικές επενδύσεις και συχνά συμμετέχουν σε διαδικτυακές κοινότητες που αυξάνουν τις τιμές αυτών των πραγμάτων», λέει ο Lorenz.

Η έρευνα

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της NAPFA, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των Αμερικανών Millennials και Generation Z λένε ότι η έλλειψη οικονομικής καθοδήγησης εμποδίζει την ικανότητά τους να προετοιμαστούν για τη συνταξιοδότηση. Οι Millennials ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο απροετοίμαστοι όταν πρόκειται για το μέλλον τους (38%), με περίπου το 30% των ερωτηθέντων Gen Z να αισθάνονται απροετοίμαστοι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι περισσότερο από το ένα τρίτο (39%) των Αμερικανών κάτω των 65 ετών λαμβάνουν τις οικονομικές συμβουλές τους στο διαδίκτυο ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, πάνω από το ένα τέταρτο των Αμερικανών Gen Z λαμβάνουν τις οικονομικές συμβουλές τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το YouTube φαίνεται να είναι το πιο δημοφιλές μέρος για το Gen Z (63%) και τους Millennials (71%) για να συζητήσουν τον οικονομικό σχεδιασμό τους, ενώ το TikTok κερδίζει δημοτικότητα, καθώς το προτιμούν οι Gen Z (56%). Περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων που λαμβάνουν τις πληροφορίες τους στο Διαδίκτυο λένε ότι έχουν ενεργήσει βάσει αυτής της συμβουλής.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Atomik Research σε 2.006 ενήλικες ηλικίας 22 έως 64 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή