Το ζήτημα της διαμόρφωσης ενός πλαφόν για τις τιμές του φυσικού αερίου πρέπει να κλείσει τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Αυτό τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι ενώ η εντολή για την διαμόρφωση ενός μηχανισμού διόρθωσης τιμών δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για φυσικό αέριο: Κοντά σε συμφωνία για το ανώτατο πλαφόν στην τιμή

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου, κάτι που εν τέλει έγινε.

Κατά τη συζήτηση για τις διατλαντικές σχέσεις που προηγήθηκε και ειδικότερα για τον αμερικανικό Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί συντεταγμένα και να στηρίξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, βάζοντας χρήματα στο τραπέζι και ενισχύοντας το RepowerEU.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως είναι απολύτως αναγκαίο να στείλει η Ευρώπη ένα ξεκάθαρο σήμα και προς τις αγορές, αλλά και προς τη Ρωσία, ότι δεν θα γίνει ανεκτή η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων, μέσω της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια