Στα νέα ιδιόκτητα γραφεία της, επιφάνειας 260 τ.μ. περίπου, στον 3ο όροφο της οδού Μητροπόλεως 3, στην πλατεία Συντάγματος, εγκαταστάθηκε η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ.

Η εταιρεία ανακαίνισε ριζικά το ακίνητο και χρησιμοποίησε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, διπλά ενεργειακά κουφώματα και φωτισμό χαμηλής κατανάλωσης. Επίσης η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει όλα τα πλαστικά μιας χρήσης στα νέα της γραφεία.

H πορεία της εταιρείας

Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.ενημέρωσε πρόσφατα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες συνοπτικές και ενοποιημένες καταστάσεις της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την 30η Σεπτεμβρίου 2022, ότι τα έσοδα από ενοίκια ανήλθαν σε € 5,9 εκ. έναντι € 4,4 εκ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου σημειώνοντας αύξηση 34% λόγω αφενός της ενσωμάτωσης εσόδων από τις επενδύσεις σε logistics και αφετέρου, λόγω της μείωσης των αντιστοίχων εσόδων του 2021, εξαιτίας των υποχρεωτικών μέτρων του Covid-19.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του εννεαμήνου του 2022 ανήλθαν σε € 4,3 εκ. έναντι € 3,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε € 3,5 εκ. έναντι € 2,5 εκ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 40%.

Αγορά οικοπέδων

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η εταιρεία  προχώρησε στην απόκτηση δύο οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 11.060 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, τα οποία είναι όμορα στο Logistics Park το οποίο αναπτύσσει η Εταιρεία στην θέση «Ήμερος Τόπος». Με αυτή την αγορά η Εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της ενιαία έκταση συνολικής επιφάνειας 114 στρεμμάτων.

Η Εταιρεία αναπτύσσει στην παραπάνω έκταση δύο Κτίρια Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ), υψηλών προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας 44.365 τ.μ.. Η συνολική επένδυση της Εταιρείας
στο εν λόγω Logistics Park θα ανέλθει σε €30 εκ., ενώ μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό €20 εκ. για την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου ΚΑΔ και την αγορά της γης.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties, Άννα Αποστολίδου, δήλωσε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στην επενδυτική μας στρατηγική και ενισχύουμε διαρκώς την θέση της Εταιρείας στον τομέα των νεόδμητων κτιρίων logistics υψηλών προδιαγραφών.».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις