Παρατείνεται κατά 7 μήνες, μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023, η προθεσμία έκδοσης της ΚΥΑ για την επιβολή προστίμων που αφορούν την εκπρόθεσμη δήλωση κτηματογράφησης, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Σε διαβούλευση το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση 2023-2025

Επιπλέον, με την εν λόγω τροπολογία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την κυριότητα ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή και επιλύονται χρόνια ζητήματα που είχαν δημιουργηθεί από δικαστικές αποφάσεις για τη μεταβίβαση και την κυριότητα ανοιχτών θέσεων στάθμευσης σε πιλοτές, κυρίως παλαιότερων πολυκατοικιών, σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Διαβάστε επίσης: Κτηματολόγιο – Λύση για τα κλειστά Γραφεία Κτηματογράφησης

Τέλος, μετατίθεται κατά ένα έτος, για τις 17/1/2024 η καταληκτική ημερομηνία με την οποία καταργούνται σταδιακά τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία καθώς και οι θέσεις αυτών. Μέχρι τότε δίνεται η δυνατότητα να συσταθούν υποκαταστήματα στα κτηματολογικά γραφεία, ενώ με την τροπολογία ρυθμίζονται και τα θέματα προσωπικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα