Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε η ένωση μεσιτών.

Σε αυτήν αναφέρεται πως «αναγκαζόμαστε ως κλάδος να απευθυνθούμε σε εσάς και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τις ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην έκδοση  των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις δικαστικές Αρχές, τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., πολεοδομίες και γραφεία κτηματολογίου, τα οποία είναι απαραίτητα για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς υπογραμμίζουμε όπως έχουμε κάνει και “εις ώτα μη ακουόντων” εδώ και πολύ καιρό πως ο χρόνος για μια μεταβίβαση ακινήτου κυμαίνεται από 3 έως 5 μήνες στην καλύτερη περίπτωση, τη στιγμή που το 2000 (22 χρόνια πίσω δηλαδή) χρειάζονταν μόλις 15 μέρες!!

Ακίνητα: Διπλή παρέμβαση για εύκολες μεταβιβάσεις

Το αποτέλεσμα είναι ένα και μοναδικό χιλιάδες μεταβιβάσεις έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που θα διαλύονταν με…ένα κλικ, οι φορολογούμενοι πολίτες ταλαιπωρούνται, το Κράτος χάνει εκατομμύρια ευρώ από έσοδα, ενώ πολίτες ξένων κρατών που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα – τη στιγμή που το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να αλλάξει επί τα χείρω τον νόμο της χρυσής βίζας – βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Ακινήτων Αθηνών – Αττικής καλεί εσάς κε Πρωθυπουργέ να δώσει επιτέλους λύσεις και να ακούσετε τη φωνή μας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει υπουργοί και αρμόδιοι φορείς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας ακόμα και για δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών μας σε ένα άλλο φλέγον θέμα, αυτό των αντικειμενικών αξιών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου