Εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Κατάρ.

Μέλος της διπλωματικής αποστολής του Κατάρ στην ΕΕ την Κυριακή έκανε λόγο για «προκαταλήψεις» που οδήγησαν το Ευρωκοινοβούλιο να αποφασίσει την Πέμπτη την αναστολή όλων των εργασιών που αφορούν τη σύσφιξη των σχέσεων με τη χώρα του κόλπου, καθώς και τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της Ντόχα από τις εγκαταστάσεις του.

Qatargate: Η εβδομάδα που ταρακούνησε το Ευρωκοινοβούλιο

Η αναστολή αφορά την νομοθεσία που σχετίζεται με την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου στο μπλοκ, η οποία «πάγωσε» μέχρι να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν οι ισχυρισμοί περί εμπλοκής του Κατάρ στο σκάνδαλο χρηματισμού ευρωβουλευτών.

Αιχμές για την ενεργειακή ασφάλεια

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και τις τρέχουσες συζητήσεις γύρω από την παγκόσμια ενεργειακή φτώχεια και ασφάλεια», δήλωσε ο διπλωμάτης του Κατάρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα του δέχτηκε «στοχευμένη κριτική και επίθεση» στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ σημείωσε ότι η βελγική κυβέρνηση «δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για την εξακρίβωση των γεγονότων».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου δήλωσε την Τετάρτη ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας συνεργάστηκε στενά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για περισσότερο από ένα χρόνο για την αποκάλυψη του σκανδάλου δωροδοκίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή