Στη διεύρυνση των καναλιών διάθεσης των προϊόντων της σε επιχειρήσεις προχωρά η Εθνική Τράπεζα μέσα από τη συνεργασία της με την Epsilon Net, το μεγαλύτερο Όμιλο Πληροφορικής στον τομέα του business software στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της μέσα από την εμπορική εφαρμογή που χρησιμοποιούν αποκτούν άμεση πρόσβαση σε μία σειρά από τραπεζικές υπηρεσίες του ομίλου.

Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινή συναλλακτική πραγματικότητα για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο επιχειρηματικό σχήμα, χαρακτηρίζεται από ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αναδεικνύοντας την ταχύτητα και την ευκολία σε βασικούς παράγοντες επιλογής των εργαλείων που χρησιμοποιούν.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Εθνική Τράπεζα θα μπορεί να προσφέρει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες της, όπως συστήματα πληρωμών και άλλα, μέσα από τις εξελιγμένες εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net.

Τα οφέλη της συνεργασίας

Πρόκειται για το πρώτο βήμα σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που έχει στόχο να διαθέσει στις ελληνικές επιχειρήσεις τα τεχνολογικά εργαλεία του embedded banking.

Η ενσωμάτωση των τραπεζικών υπηρεσιών στο λογισμικό που χρησιμοποιούν καθημερινά οι επιχειρήσεις αποτελεί μία νέα διεθνή τάση, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Αλλάζει δε ριζικά τον τρόπο που οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε προϊόντα των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας και της Epsilon Net, από καθημερινές συναλλαγές πληρωμών, μέχρι τη λήψη πιο σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων, όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα από τα συστήματα ERP και τις εμπορολογιστικές εφαρμογές που οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ταυτόχρονα, τα προϊόντα λογισμικού της Epsilon Net γίνονται προσβάσιμα σε πάνω από 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της Εθνικής Τράπεζας.

Όλες οι δυνατότητες

Όλα αυτά καθίστανται δυνατά με την απευθείας διασύνδεση των εφαρμογών ERP της EPSILON ΝΕΤ με τα συστήματα της ΕΤΕ αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της .

Έτσι, η δυνατότητα online πληρωμής οφειλών, η εκτέλεση εμβασμάτων από εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και η πραγματοποίηση μαζικών πληρωμών μέσα από ενδοεπιχειρησιακές διαδικασίες εγκρίσεων, θα μπορούν να πραγματοποιούνται με απλό και αξιόπιστο τρόπο.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών σε πραγματικό χρόνο και ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η σύνδεση τραπεζικών κινήσεων με παραστατικά των εφαρμογών, αλλά και η αυτόματη δημιουργία παραστατικών από την εκάστοτε τραπεζική κίνηση.

Εξάλλου, με την ολοκληρωμένη κάλυψη των καθημερινών συναλλαγών, στόχος είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και σε τυποποιημένα χρηματοδοτικά προϊόντα της τράπεζας, όπως ενδεικτικά βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις για κεφάλαια κίνησης, διευρύνοντας τα κανάλια πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Στόχος της συμφωνίας αυτής είναι η εύκολη και άμεση πρόσβαση των εταιρικών πελατών της Τράπεζας σε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, προωθούν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και προσφέρουν άριστη εμπειρία χρήσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις