Μπορεί το Twitter να αγαπά τον Μασκ, ωστόσο η πλειοψηφία των χρηστών δεν τον θέλουν για CEO. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση που ξεκίνησε ο ίδιος ο Ίλον Μασ, ρωτώντας τους ακολούθους του αν επιθυμούν να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Περίπου το 57,5% των ψήφων ήταν υπέρ του «Ναι», ενώ το 42,5% ψήφισε όχι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από  17,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο δισεκατομμυριούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα παραιτηθεί εάν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το ζητήσουν. Ωστόσο, απαντώντας σε σχόλιο ενός χρήστη του Twitter σχετικά με μια πιθανή αλλαγή Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Μασκ είπε «Δεν υπάρχει διάδοχος».

Ο Μασκ είχε πει σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ τον περασμένο μήνα ότι θα μείωνε τον χρόνο του στο Twitter και τελικά θα βρει έναν νέο επικεφαλής για να διευθύνει την εταιρεία.

Η δημοσκόπηση έρχεται μετά την ενημέρωση της πολιτικής του Twitter την Κυριακή, η οποία απαγόρευε λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με σκοπό την προώθηση άλλων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιεχομένου που περιέχει συνδέσμους ή ονόματα χρήστη για αντίπαλες πλατφόρμες.

Λίγα λεπτά πριν από αυτή τη δημοσκόπηση, ο Μασκ ζήτησε συγγνώμη και έγραψε στο Twitter «Εν συνεχεία, θα υπάρξει ψηφοφορία για σημαντικές αλλαγές πολιτικής».

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey, ο οποίος επένδυσε πρόσφατα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Nostr, απάντησε στην ανάρτηση υποστήριξης στο Twitter με μια λέξη: «Γιατί;». Σε μια απάντηση σε άλλο χρήστη που ανάρτησε σχετικά με την απαγόρευση της προώθησης του Nostr, ο Dorsey είπε ότι “δεν έχει νόημα”.

Οι αποφάσεις της Κυριακής

«Το twitter δεν επιτρέπει πλέον τη δωρεάν προώθηση ορισμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο twitter», ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι από την απόφαση επηρεάζονται Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post και Nostr, καθώς και «σύνδεσμοι σε δικτυακούς συγκεντρωτές μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το linktr .ee, lnk.bio».

Η ποινή

Οι χρήστες που παραβιάζουν αυτήν την πολιτική κινδυνεύουν με προσωρινή αναστολή λογαριασμού, ανέφερε η ομάδα υποστήριξης της εταιρείας.

Η αλλαγή πολιτικής ακολουθεί άλλες χαοτικές ενέργειες στο twitter από τότε που ο Μασκ αγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης