Μια τοπική μονάδα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το φυσικό αέριο παρέχεται χωρίς προβλήματα στους πελάτες της εταιρείας μέσω παράλληλων αγωγών, μετά από μια φονική έκρηξη σε τμήμα του αγωγού Urengoi-Pomary-Uzhhorod.

Η έκρηξη που συνέβη κοντά στο Kalinino, περίπου 150 χλμ. δυτικά της πόλης Καζάν στην κεντρική Ρωσία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων, ενώ απειλήθηκε η απρόσκοπτη ροή του, έτσι κι αλλιώς, περιορισμένου όγκου ρωσικού φυσικού αερίου που εξακολουθεί να φτάνει στην Ευρώπη, παρά τις οικονομικές επιπτώσεις από τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

Ρωσία: Έκρηξη έκλεισε τον αγωγό εξαγωγής αερίου μέσω Ουκρανίας

«Το κατεστραμμένο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου εντοπίστηκε αμέσως. Το αέριο μεταφέρεται στους καταναλωτές πλήρως μέσω παράλληλων αγωγών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Gazprom Transgaz Nizhny Novgorod.

Η ροή φυσικού αερίου μέσω του τμήματος «Urengoy-Tsentr-2» του αγωγού Urengoi-Pomary-Uzhhorod, που μεταφέρει αέριο από την Αρκτική της Ρωσίας στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, σταμάτησε από τη 1:50 μ.μ. τοπική ώρα, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, ενώ οι φλόγες από τη διαρροή έγινε δυνατό να σβηστούν λίγο αργότερα.

Τρεις νεκροί

Ο Όλεγκ Νικολάγιεφ, κυβερνήτης της περιοχής Τσουβάσια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι τρεις εργαζόμενοι που εργάζονταν στον αγωγό σκοτώθηκαν, ενώ ένα άλλο άτομο υπέστη σοκ.

Ο Νικολάγιεφ είχε δηλώσει είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να διερευνήσουν πότε μπορούν να ξαναρχίσουν οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω αυτού του τμήματος.

Ο αγωγός, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980, εισέρχεται στην Ουκρανία μέσω του σημείου μέτρησης Sudzha, που σήμερα είναι η κύρια οδός για το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια