Την απαγόρευση του TikTok στις κυβερνητικές συσκευές θα συμπεριλάβουν οι αμερικανικές αρχές σε ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερουσία ψήφισε την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο που υποστηρίχθηκε από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζος Χόλεϊ για να απαγορεύσει στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σύντομων βίντεο σε συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Οι 10 καινοτομίες που θα κάνουν το Tik Tok «βασιλιά της ρεκλάμας»

Αυτή η κίνηση αποτελεί την τελευταιά χρονικά από μια σειρά ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης για τον περιορισμό των κινεζικών εταιρειών εν μέσω φόβων για την εθνική ασφάλεια.

Η απαγόρευση πρόκειται να συμπεριληφθεί σε ένα τεράστιο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των δαπανών της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα.

Η πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε την υποστήριξη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε το TikTok

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι ανησυχίες τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από παραπληροφόρηση. Η νομοθεσία δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς που χρησιμοποιούν το TikTok σε προσωπικές ή εταιρικές συσκευές.


Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου και των υπουργείων Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας και Εξωτερικών, απαγορεύουν ήδη το TikTok από συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Επίσης, τη Δευτέρα, οι πολιτειακές υπηρεσίες στη Λουιζιάνα και τη Δυτική Βιρτζίνια έγιναν οι τελευταίες που απαγόρευσαν τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές λόγω της ανησυχίας ότι η Κίνα θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να παρακολουθεί Αμερικανούς αξιωματούχους.

Περίπου 19 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πλέον αποκλείσει την πρόσβαση σε κυβερνητικούς υπολογιστές στο TikTok. Οι περισσότεροι από τους περιορισμούς ήρθαν μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το είχε προσπαθήσει και ο Τραμπ

Το 2020, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εμποδίσει νέους χρήστες να κατεβάζουν το TikTok και να απαγορεύσει ουσιαστικά τη χρήση της εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχασε μια σειρά δικαστικών μαχών.

Η κυβερνητική επιτροπή της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ (CFIUS), ένα όργανο εθνικής ασφάλειας, προσπαθεί εδώ και μήνες να καταλήξει σε μια συμφωνία  για την προστασία των δεδομένων των αμερικανών χρηστών του TikTok, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα εφικτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία