Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να αποτυπώνει όλο και πιο έντονα την “παράδοση” του τελευταίου δεκαημέρου του έτους, το ελληνικό χρηματιστήριο επιχειρεί να ανακτήσει τις 920 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι το επόμενο έτος θα συνεχίσει την καλή (τηρουμένων των αναλογιών) πορεία του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,75% στις 922,41 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Επί της ουσίας το ΧΑ έχει εισέλθει σε μια περίοδο που η συντήρηση των επιπέδων είναι ο πρώτος στόχος και η ετοιμότητα όλων σε ένα σενάριο ενός santa rally – ωραιοποίησης ο δεύτερος. Βέβαια ο δεύτερος στόχος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, με τα μηνύματα της αγοράς να μην συνηγορούν σε ένα τέτοιο σενάριο, την ώρα μάλιστα που και η εικόνα των διεθνών αγορών δεν προμηνύει κάποια μεγάλη κίνηση στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι την εκπνοή του έτους.

Πάντως, όπως σημειώνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, το ΧΑ διαθέτει αρκετούς και ικανούς καταλύτες να συντηρήσουν ένα ισχυρό ενδιαφέρον και να προσελκύσουν νέα κεφάλαια. Οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες πάντα θα υπάρχουν, σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον τόσο απρόβλεπτο. Η φετινή χρονιά όμως είναι η απόδειξη ότι αν υπάρχουν καλά αποτελέσματα, υπάρχει αντοχή και επιμέρους σημαντικές χρηματιστηριακές επιδόσεις.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι ΕΥΔΑΠ, Quest, Jumbo, Πειραιώς, Alpha Bank, Motor Oil και Ελλάκτωρ ηγούνται της ανόδου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Aegean, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Autohellas, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Εθνική, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Eurobank. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται ο Σαράντης και η ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών