Αν και προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει καθηλωθεί αυτήν την ώρα πέριξ των 925 μονάδων, χωρίς να μπορεί να δείξει ότι έχει τις δυνάμεις να συνεχίσει την τελευταία ανοδική αντίδραση που άρχισε από τις 902 μονάδες. Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,25% στις 926,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 19 εκατ. ευρώ.

Αν και αντιστέκεται στις πιέσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους, το ΧΑ δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο, παραμένοντας πλησίον του άνω άκρου της τρέχουσας συσσώρευσης. Βέβαια, η πρόσφατη κίνηση από τις 902 μονάδες, ήδη έχει προσθέσει πάνω από 20 μονάδες στον γενικό δείκτη, αλλά η αντίδραση ήταν τόσο ήπια που ελάχιστες κινήσεις μπορεί να δείχνουν κάποια κατοχύρωση κερδών.

Κέρδη στην Ασία, αδύναμοι οι δείκτες της Κίνας

Παρόλα αυτά, το  τελευταίο 15νθήμερο του χρόνου συνήθως είναι εσωτερική υπόθεση για τη Λ. Αθηνών. Επίσης, εάν δεν δούμε κάτι συνταρακτικό σε κίνηση από το εξωτερικό, η αγορά δεν μπορεί να δει με αξιώσεις τη συνέχιση της ανόδου προς το επίπεδο των 950 μονάδων. Πάντως, σε ωριαίο γράφημα, η κύρια αντίσταση είναι οι 925 μονάδες, η επιβεβαίωση της οποίας μπορεί να κάνει τη διαφορά στις συνεδριάσεις που απομένουν.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η άνοδος ξεχωρίζει σε Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΔΕΗ, Εθνική, Quest, Jumbo, Titan, Eurobank, Autohellas, ΟΤΕ και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΛΠ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια. Σαράντης και Coca Cola χάνουν 1,22% και 1,06% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών