Έτοιμος για «κατά μέτωπο επίθεση» δηλώνει ο Γιώργος Σάμιος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, προκειμένου η εταιρεία να ανακάμψει και να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση της στον κλάδο.

Ωστόσο, κατά τον CEO (σ.σ. τοποθετήθηκε στη θέση του επικεφαλής μετά από αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) οι προθέσεις και η κοπιώδης προσπάθεια της διοίκησης και των περίπου 1.000 εργαζομένων δεν αρκούν, καθώς η εξυγίανση της εύθραυστης Folli Follie κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω των νέων καθυστερήσεων στην ποινική δίκη των πρώην στελεχών της εταιρείας και άλλων προσώπων που βρίσκονται αντιμέτωπα με σειρά κακουργημάτων.

Folli Follie: Οι 3 σοβαρότατες παρενέργειες από την αναβολή της δίκης

Και ο λόγος είναι το «πάγωμα» της αποδέσμευσης της ακίνητης περιουσίας ύψους 27 εκατ. ευρώ και των τραπεζικών λογαριασμών της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ της εταιρείας, που είχαν δεσμευθεί κατά την ποινική προδικασία περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Χωρίς τη μεταβίβαση των ακινήτων στους πιστωτές η συμφωνία εξυγίανσης, που επικυρώθηκε από το πτωχευτικό δικαστήριο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί, επισημαίνει ο κ. Σάμιος.

Σημειώνεται πως εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων (σχετίζεται με την τροποποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα για τις δίκες με αντικείμενο εγκληματική οργάνωση που θεωρούν ότι είναι αντισυνταγματική), το συγκεκριμένο δικαστήριο αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2023.

Το πλάνο εξυγίανσης εξυπηρετείται

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, το πλάνο επαναφοράς της εταιρείας στον ίσιο δρόμο εξυπηρετείται κατά γράμμα.

Ήδη, η νέα μητρική εταιρεία των ομολογιούχων έχει συσταθεί στο Λουξεμβούργο (FF AssetsCo), όπως και η θυγατρική στην οποία θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις (FF OpsCo), ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να συσταθεί και η ελληνική θυγατρική. Παράλληλα θα υπάρχει και η παλαιά εταιρεία η οποία παραμένει «ενεργή» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ποιες λύσεις εξετάζονται

Παρά ταύτα η διοίκηση δεν μένει άπραγη και αναζητά λύσεις ρευστότητας με κάθε τρόπο.

Μία από αυτές είναι η ενοικίαση των κεντρικών γραφείων της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο.

Κατά τον κ. Σάμιο, το ενδιαφέρον είναι έντονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι χρήστες των εντυπωσιακών κτιρίων προέρχονται από τους κλάδους των υπηρεσιών και των καταναλωτικών προϊόντων. Μάλιστα υπήρξε ενδιαφέρον και από μεγάλη εταιρεία αναψυκτικών.

Στο γειτονικό κτήριο που ανήκει επίσης στον όμιλο, η Folli Follie έχει νοικιάσει χώρους στην θυγατρική των Duty Free ενώ εξετάζει και την αξιοποίηση και άλλων χώρων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

Δύο τεράστιες λάμπες

Με πανοραμική θέα, ειδικά ο πάνω όροφος της διοίκησης όπου ήταν τα γραφεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, δύο υπερπολυτελείς σουίτες, γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και ελικοδρόμιο (εκεί προσγειωνόταν και απογειωνόταν το ελικόπτερο που τόσο αγαπούσαν τα μέλη της οικογένειας), το πρώην «αρχηγείο» των Κουτσολιούτσων στο 23ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου, συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ., αποτελείται από δύο γυάλινα κτίρια.

Ο σχεδιασμός είναι των αρχιτεκτόνων Μαρία Κοκκίνου, Ανδρέα Κούρκουλα, Αντωνίας Πάνου, Κατερίνας Παπανδρέου και Γιώργου Νικολόπουλου.

Παρότι όλες οι κατασκευές εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου έχουν στηθεί παράλληλα με τη ροή του δρόμου, τα δύο κτίρια της πολύπαθης εταιρείας προτάσσουν κυλινδρικές τζαμένιες όψεις προς το δρόμο σαν δύο τεράστιες λάμπες.

Το γραφειακό συγκρότημα, το οποίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί atelier, εργαστήριο κοσμημάτων, μεγάλο αμφιθέατρο και ένα πιλοτικό κατάστημα Folli Follie, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2004.

Οι όψεις τους είναι από ειδικό γυαλί (okalux) που επιτυγχάνει υψηλό δείκτη θερμομόνωσης και οι νοτιοδυτικές όψεις προστατεύονται από διάτρητες αλουμινένιες περσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της αξίας των ακινήτων – δεσμευμένων και αδέσμευτων – υπερβαίνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Από τα ελεύθερα ακίνητα ήδη έχει πουληθεί το Μινιόν στη Dimand με το τίμημα να αγγίζει τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Άνοιγμα 8 νέων καταστημάτων

Το 2022 οι πωλήσεις της Folli Follie θα διαμορφωθούν σε 38 εκατ. ευρώ με τον τομέα του κοσμήματος (Folli Follie και Links of London) να εμφανίζει άνοδο 47% συγκριτικά με πέρυσι και της ένδυσης βελτίωση κατά 24%. Για την νέα χρονιά έχει προγραμματιστεί η λειτουργία 8 νέων καταστημάτων, κυρίως του σήματος Jack & Jones.

Σημειώνεται ότι η απώλεια τζίρου από την Nike – περίπου 5,5 – 6 εκατ. ευρώ έχει καλυφθεί κατά 20 -30% από τις νέες συνεργασίες στο χώρο της ένδυσης, όπως οι Jack & Jones, Beverly Hills Polo Club, Kendall+Kylie κ.ά., αλλά και παλαιότερες (Collective Sports, Factory Outlets).

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διαθέτει 100 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία από τα 630 που έλεγαν ότι διέθετε οι Κουτσολιούτσοι πριν ξεσπάσει το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και αποδειχθεί πως ο αριθμός των σημείων πώλησης ήταν λιγότερα από 290.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις