Την αναγκαιότητα άμεσης ενεργοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων με σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών και δυνατοτήτων για τη χρηματοδότηση σχετικών επενδύσεων, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, επισήμανε ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α. Παύλος Ραβάνης, σε συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Χαράλαμπος Δημοβασίλης, Νομικός Εκπρόσωπος της DIMCO, επιχείρηση-Μέλος του Β.Ε.Α. και ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η επιδότηση Κατασκευής Βιοτεχνικών Κτιρίων για τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων από τον Αστικό Ιστό σε Οργανωμένα ΒΙΟΠΑ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

ΕΣΠΑ: 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επόμενο δίμηνο

Ο κ. Ραβάνης ενημέρωσε τον υπουργό πως πολλές μεταποιητικές επιχειρήσεις- μέλη του Β.Ε.Α. μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση DIMCO του κ. Δημοβασίλη, εγκατεστημένες στο κέντρο της Αθήνας, ασφυκτιούν στον αστικό ιστό και αναζητούν λύσεις και δυνατότητες που θα τις διευκόλυναν να μετεγκατασταθούν σε Οργανωμένα ΒΙΟΠΑ.

Ο όρος του νέου εξοπλισμού

Ο τρέχων σχεδιασμός του ΕΣΠΑ, επιτρέπει μεν την επιδότηση κατασκευής βιομηχανικών κτιρίων σε ΒΙΟΠΑ, αλλά υπό τον όρο προμήθειας και νέου μηχανολογικού εξοπλισμού σημαντικής αξίας, μεγαλύτερης του κόστους του κτιρίου.

Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, εξαιρεί από τους δυνητικούς ωφελούμενους, τις επιχειρήσεις εκείνες που επιθυμούν μεν τη μετεγκατάστασή τους και την επιδότηση των κτιριακών υποδομών τους σε ΒΙΟΠΑ, χωρίς να χρειάζονται νέο παραγωγικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργού ώστε στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ, να προβλεφθεί η δυνατότητα επιδότησης για κατασκευή βιοτεχνικών κτιρίων- επιχειρήσεων που θα κάνουν μετεγκατάσταση σε οργανωμένα ΒΙΟΠΑ, χωρίς την παράλληλη υποχρέωση προμήθειας και νέου εξοπλισμού, εάν αυτός υφίσταται.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναγνωρίζοντας την σημασία της μετεγκατάστασης σε οργανωμένα ΒΙΟΠΑ για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε θετικά, λέγοντας πως η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα εξετάσει το ζήτημα και θα το δρομολογήσει προς επίλυση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις