Προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners, ανακηρύχθηκε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η συμφωνία πώλησης (SPA) των μετοχών εταιρειών στις οποίες ανήκουν εν λειτουργία αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 MW. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.

ΔΕΗ: Εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης»

«Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το έντονο ενδιαφέρον τους. Η Piraeus Equity Partners μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού, έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της», ανέφερε ο κ. Ίων Τσάκωνας, διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Equity Partners.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Πιστοί στη στρατηγική μας συνεχίζουμε με επιτυχία τη δέσμευση μας να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο μας ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ελληνική κι όχι μόνο αγορά ενέργειας. Η ολοκλήρωση της απόκτησης αυτών των 46 ΜW θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας».

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό τους συνήθεις όρους και εγκριτικές διαδικασίες.

Η Grant Thornton υπήρξε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η KLC Law Firm νομικός σύμβουλος της Piraeus Equity Partners. Την ομάδα της της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υποστήριξαν σε αυτή τη συναλλαγή η Eurobank, μέσω της διεύθυνσης Investment Banking ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η Reed Smith ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος, η KPMG ως λογιστικός και φορολογικός σύμβουλος και η TÜV Austria Hellas ως τεχνικός σύμβουλος.

Η ανακοίνωση στο ΧΑ

Η ΔΕΗ Α.Ε ενημερώνει ότι στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners, η θυγατρική της εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η συμφωνία πώλησης των μετοχών (SPA) εταιρειών στις οποίες ανήκουν εν λειτουργία αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 MW.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα