Το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει ταρακουνήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θυμίζει την αστυνομική τηλεοπτική σειρά «Narcos», σύμφωνα με δήλωση του Πάολο Τζεντιλόνι. «Αυτό που είδαμε ήταν σκηνές αντάξιες του Netflix, του Narcos», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στο δημόσιο ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI.

Ακόμη, το χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» και επιβλαβές για τη φήμη των θεσμών της ΕΕ.  «Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, είναι ανάγκη να αφήσουμε τη βελγική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είναι ανάγκη να αντιδράσουμε ίσως με ακόμη πιο αποτελεσματικούς κανόνες διαφάνειας, ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε.

Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή – Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Η πορεία των ερευνών

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Οι ύποπτοι είναι ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο ιταλός διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

Ερευνητές διεξήγαγαν έρευνες σε 19 κατοικίες και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο διάστημα από τις 9 ως τις 12 Δεκεμβρίου. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε πως κατά τις έρευνες αυτές κατασχέθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ.

Εύα Καϊλή: Χριστούγεννα στη φυλακή

Οι πληροφορίες που ήθελαν την Εύα Καϊλή να περνάει τις γιορτές στη φυλακή επιβεβαιώθηκαν χθες, το βράδυ, με τη δημοσιοποίηση της απόφασης των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου για την παράταση της προφυλάκισης της ευρωβουλευτού που εμπλέκεται στο Qatargate.

Η κ. Καϊλή που συνοδευόταν από τους δικηγόρους της κατέθεσε αίτημα να αποφυλακιστεί και να παραμείνει στο σπίτι της με βραχιολάκι μέχρι τη δίκη. Μάλιστα, η πλευρά Καϊλή πρότεινε την παρακολούθηση του κινητού της τηλεφώνου και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, έκρινε ότι η Εύα Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας