Σε συμφωνία με τη Bain Capital Credit ήρθε η Τράπεζα Πειραιώς, για πώληση κατά 100% της leasing θυγατρικής Sunshine Lease μαζί με το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ (Project Sunshine).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το τίμημα για την εξαγορά αντιστοιχεί περί του 26% της μικτής λογιστικής αξίας της συναλλαγής.

Τράπεζα Πειραιώς: Αντλησε 350 εκατ. ευρώ από το τετραετές ομόλογο

Ειδικότερα η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει:

«Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (“Πειραιώς» ή “Τράπεζα”) κατέληξε σε συμφωνία με τη Bain Capital Credit, για την πώληση του 100% της leasing θυγατρικής του Ομίλου Sunshine Leases (“Sunshine”), συμπεριλαμβανομένου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ταξινομημένου ως διακρατούμενου προς πώληση, €0,5 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας στις 30.09.2022 (η “Συναλλαγή”).

Το συνολικό τίμημα της Συναλλαγής αντιστοιχεί σε 26% περίπου της μεικτής λογιστικής αξίας.

Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος των στοχευμένων και συστηματικών ενεργειών της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου απομείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Η Συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελληνικές εποπτικές αρχές, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η UBS Europe SE ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για τη Συναλλαγή και η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βέκρης ως αποκλειστικός νομικός σύμβουλος της Πειραιώς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις