Στην Γαλλία επέστρεψε το Σάββατο ο κατά συρροή δολοφόνος Charles Sobhraj, καταδικασμένος για φόνους στο επονομαζόμενο «μονοπάτι των χίπις», στο Νεπάλ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την Τετάρτη την αποφυλάκιση του Sobhraj, γνωστού ως «δολοφόνου με μπικίνι», επικαλούμενο την προχωρημένη ηλικία και την υγεία του.

Μαρούσι: Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία της 22χρονης

Ο Charles Sobhraj,78 ετών, είναι Γάλλος υπήκοος που γεννήθηκε από πατέρα Ινδό και μητέρα Βιετναμέζα.

«Είναι καλά, είναι ελεύθερος άνθρωπος», δήλωσε στο Reuters η δικηγόρος του Sobhraj, Isabelle Coutant-Peyre. Ερωτηθείσα ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του, ανέφερε: «Θα καταθέσει νομική καταγγελία κατά του Νεπάλ, διότι όλη η υπόθεση εναντίον του ήταν κατασκευασμένη».

Ο Sobhraj κρατείτο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Νεπάλ από το 2003, όταν συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας της Αμερικανίδας backpacker Connie Jo Bronzich το 1975. Αργότερα κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Καναδού φίλου της Bronzich, Laurent Carriere, και είχε εκτίσει 19 χρόνια από την ποινή των 20 ετών που του είχε επιβληθεί.

Police officers escort Charles Sobhraj, a French national known as ‘The Serpent’, suspected of killing over 20 Western backpackers across Asia, to the Department of Immigration after he was released from prison, following an order of Nepal’s Supreme Court, in Kathmandu, Nepal December 23, 2022. REUTERS/Chandra Bahadur Ale

Ύποπτος και για άλλες δολοφονίες

Ο Sobhraj ήταν ύποπτος και για άλλες δολοφονίες, μεταξύ άλλων στην Ταϊλάνδη, όπου η αστυνομία πιστεύει ότι σκότωσε έξι γυναίκες τη δεκαετία του 1970, μερικές από τις οποίες βρέθηκαν νεκρές σε μια παραλία κοντά στο θέρετρο της Πατάγια.

Φυλακίστηκε στην Ινδία για τη δηλητηρίαση μιας ομάδας Γάλλων τουριστών στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, το 1976, πριν δικαστεί για τις κατηγορίες που τον βάρυναν στην Ταϊλάνδη.

Δηλώνει αθώος

Ο Sobhraj δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP κατά την πτήση από το Νεπάλ ότι δεν είναι ένοχος για τη δολοφονία των Bronzich και Carriere.

«Έχω πολλά να κάνω. Έχω να μηνύσω πολλούς ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 2021, το BBC και το Netflix  παρήγαγαν μια δραματική σειρά βασισμένη στην ιστορία των δολοφονιών του Sobhraj.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Γαλλίας δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με το αν ο Sobhraj ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες . Η παραγραφή για τα πιο σοβαρά εγκλήματα στη Γαλλία ανέρχεται στα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα