Περισσότερο από 10% αναμένεται να έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές του Ισραήλ , σε επίπεδο ρεκόρ τουλάχιστον 160 δισ. δολαρίων το 2022, με αιχμή τις υπηρεσίες και την τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Οικονομικών.

Monopoly: Παίζοντας το επιτραπέζιο στην πραγματική οικονομία

Με «όπλο» την τεχνολογία

Οι εξαγωγές, περίπου το 30% της οικονομικής δραστηριότητας του Ισραήλ, ήταν 144 δισ. δολάρια το 2021, όταν οι υπηρεσίες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα αγαθά ως κύρια εξαγωγή της χώρας.

Και πάλι το 2022, με οδηγό τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας, όπως ο προγραμματισμός και η έρευνα και ανάπτυξη, οι υπηρεσίες θα αντιπροσωπεύουν πιθανότατα το 51% των συνολικών εξαγωγών, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Ευρώπη ο μεγαλύτερος εταίρος του Ισραήλ

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, ανέφερε ότι οι συνολικές εξαγωγές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 165 δισ. δολάρια το 2022, εάν διατηρηθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο ο υψηλός ρυθμός των τριών πρώτων τριμήνων του έτους.

Με μερίδιο 38%, η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 35% και την Ασία με 24%.

Αισιοδοξία για το μέλλον

«Ισχυρότερη από ποτέ» χαρακτήρισε τη συμμαχία των ΗΠΑ με το Ισραήλ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την νίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ, τον Νοέμβριο, σηματοδοτώντας μια ακόμα καλύτερη πορεία για την οικονομία του Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή