Μάχη με περίπου ένα εκατομμύριο νέες ημερήσιες μολύνσεις από τον ιό COVID-19, δίνει η επαρχία Σινγιάνγκ στην Κίνα,αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Κίνα: Έντονη κινητικότητα στα νοσοκομεία και άδεια ράφια στα φαρμακεία – Τι συμβαίνει;

«Η αιχμή των λοιμώξεων εκτιμάται ότι θα φθάσει νωρίτερα στη Σινγιάνγκ και θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο κοντά στην Πρωτοχρονιά, κατά την οποία ο ημερήσιος αριθμός νέων λοιμώξεων θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Σινγιάνγκ.

Τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας

«Η Κίνα εισέρχεται στις πιο επικίνδυνες εβδομάδες της πανδημίας», αναφέρει ερευνητικό σημείωμα της Capital Economics. «Οι αρχές δεν καταβάλλουν σχεδόν καμία προσπάθεια τώρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση των λοιμώξεων».

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας έχει υποστεί τεράστια πίεση, με το προσωπικό να καλείται να εργαστεί ενώ είναι άρρωστο και ακόμη και συνταξιούχοι ιατρικοί υπάλληλοι σε αγροτικές κοινότητες επαναπροσλαμβάνονται για να βοηθήσουν.

Οι επισκέψεις στις κλινικές πυρετού στη Σινγιάνγκ έφθασαν τις 408.400 την ημέρα – 14 φορές  υψηλότερα από τα μέσα επίπεδα – την περασμένη εβδομάδα.

Tέλος στην καθημερινή δημοσίευση στοιχείων

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) της Κίνας σταμάτησε να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία για το Covid-19, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων μετά την έκρηξη των λοιμώξεων, επακόλουθο της απότομης χαλάρωσης των αυστηρών περιορισμών.

«Οι σχετικές πληροφορίες Covid θα δημοσιεύονται από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αναφορά και έρευνα», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της αλλαγής.

Η ξαφνική διακοπή της αναφοράς των ημερήσιων συνολικών αριθμών μολύνσεων και θανάτων έρχεται, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πληροφοριών που διατίθενται από τότε που το Πεκίνο προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική του για μηδενικό Covid.

Παρά το κύμα ρεκόρ των λοιμώξεων, το NHC δεν είχε αναφέρει κανέναν θάνατο από Covid σε εθνικό επίπεδο για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες πριν σταματήσει τη δημοσίευση των δεδομένων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι η Κίνα μπορεί να δυσκολευτεί στην καταμέτρηση  των λοιμώξεων από Covid-19. Ο ΠΟΥ δεν έχει λάβει στοιχεία από την Κίνα σχετικά με νέες νοσηλείες Covid από τότε που το Πεκίνο ήρε τους περιορισμούς του.

Επισήμως, η Κίνα έχει αναφέρει λιγότερους από 10 θανάτους που σχετίζονται με το Covid το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αλλά η αύξηση της ζήτησης για κρεματόρια ερμηνεύεται ως απόδειξη ότι ο πραγματικός αριθμός των θανάτων είναι πολύ υψηλότερος.

Η εταιρεία δεδομένων υγείας Airfinity, με έδρα τη Βρετανία, εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι στην Κίνα σημειώνονται περισσότερες από ένα εκατομμύριο μολύνσεις και 5.000 θάνατοι την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή