Να ενισχύσουν τη χρηματοδοτική στήριξη προς τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού σκοπεύουν οι αρχές της Κίνας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ρυθμιστική αρχή τραπεζών και ασφαλίσεων της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τομέας των υπηρεσιών έντασης επαφής υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα κατά του ιού, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλά εστιατόρια να κλείσουν την ώρα που οι τουρίστες περιόριζαν τα ταξίδια τους.

Κίνα – κορωνοϊός: Ο… λογαριασμός των lockdown «πνίγει» οικονομικά τις τοπικές κυβερνήσεις

Αφού η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Κίνα θα τερματίσει τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου, αυξήθηκε η επισκεψιμότητα των ταξιδιωτικών ιστοτόπων ενόψει της επαναλειτουργίας των συνόρων.

«Προτεραιότητα η ανάκαμψη της κατανάλωσης»

«Η ανάκαμψη και η επέκταση της κατανάλωσης θα αποτελέσει προτεραιότητα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας (CBIRC).

Θα ενθαρρυνθεί η αγορά ειδών όπως τα «πράσινα» οχήματα και οικιακές συσκευές, δήλωσε η CBIRC.

Η Κίνα θα ενισχύσει επίσης τη χρηματοδοτική στήριξη για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Μείωση των λιανικών πωλήσεων

Οι λιανικές πωλήσεις, ένας βασικός δείκτης της κατανάλωσης, μειώθηκαν κατά 5,9% τον Νοέμβριο εν μέσω ευρείας αδυναμίας στον τομέα των υπηρεσιών. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση που καταγράφηκε από τον Μάιο, όταν η Σαγκάη, μεγάλο εμπορικό κέντρο της χώρας, είχε τεθεί υπό αποκλεισμό.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν καταρτίσει σχέδια για την επέκταση της εγχώριας κατανάλωσης και των επενδύσεων μετά τη χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών που σχετίζονται με την COVID και την επακόλουθη αύξηση των λοιμώξεων.

Εν μέσω παρατεταμένης αδυναμίας στον τομέα των ακινήτων, η CBIRC δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει εύλογες χρηματοδοτικές ανάγκες και να βελτιώσει τους ισολογισμούς των κορυφαίων κατασκευαστών.

Η ρυθμιστική αρχή θα ανταποκριθεί επίσης προληπτικά στους κινδύνους επιδείνωσης της ποιότητας του πιστωτικού ενεργητικού και θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να ενισχύσουν τη διάθεση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CBIRC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως