Ως κύριος ανάδοχος για τη Δημόσια Προσφορά μετοχών της Lavipharm AE που ολοκληρώθηκε με την έξοδο της εταιρείας από την κατηγορία επιτήρησης ύστερα από μια 10ετία, και την έναρξη διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, την Παρασκευή 23/12, ενήργησε η Ambrosia Capital Hellas ΑΕΠΕΥ.

Αντλήθηκαν κεφάλαια συνολικού ύψους 51,3 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή των βασικών μετόχων και θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

H μετοχική σύνθεση της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, εμπλουτίσθηκε, με ποσοστό περίπου 15% (ή 45% του free float) στην ιδιοκτησία ξένων επενδυτών και ποσοστό περίπου 3% (ή 10% του free float) να ανήκει σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές.

Ο Αναστάσιος Αστυφίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ambrosia Capital, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σε μια σύνθετη για τις αγορές συγκυρία, πετύχαμε να βοηθήσουμε τη Lavipharm να γυρίσει σελίδα και να αρχίσει εκ νέου να αναπτύσσεται, καταδεικνύοντας ταυτοχρόνως το σημαντικό ρόλο που έχει το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην άντληση κεφαλαίων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνεργάτες μας, τους νέους επενδυτές και τις εποπτικές αρχές για την επιτυχημένη και έγκαιρη ολοκλήρωση της αύξησης.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις