Η εναλλαγές προσήμων και τα “γυρίσματα” μικρών θέσεων είναι το χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται μεν ήπια αρνητικά, αλλά χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το εύρος της διακύμανσης των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,24% στις 921,09 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Νευρικότητα, επιλεκτικές κινήσεις και εναλλαγές σε τίτλους – πρωταγωνιστές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά από την έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του 2022 χτες, με τους επενδυτές να είναι σημαντικά φειδωλοί στις επιλογές τους, μεγάλο μέρος των οποίων έχει ορίζοντα το νέο δωδεκάμηνο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όταν όλες οι εστίες αβεβαιότητας είναι σε ισχύ, με την κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα να επαναφέρει νέους εφιάλτες στους traders παγκοσμίως.

Ήδη οι περισσότεροι αναλυτές απαριθμούν μάλιστα τις προκλήσεις του νέου έτους, με το ΧΑ να βρίσκεται και αυτό σε διαδικασία αποτίμησης των κινδύνων. Πληθωρισμός, Κίνα, Ρωσία – Ουκρανία, αναδυόμενες αγορές και κορωνοϊός, είναι μόνο οι βασικές προκλήσεις, τις οποίες το ΧΑΣ δεν μπορεί να παραβλέψει.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων η Aegean χάνει 1,09%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Titan, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια. Θετικά, στον αντίποδα, κινούνται οι Autohellas, ΟΠΑΠ, Εθνική, Quest και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών