«Πρόκειται για μια win win συμφωνία, η οποία ικανοποιεί και τις δυο πλευρές». Αυτό αναφέρει στον «OT» ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea, Αριστοτέλης Καρυτινός σχολιάζοντας την απόκτηση των κεντρικών γραφείων της Viva Wallet έναντι τιμήματος 31,5 εκατ. ευρώ.

Αναλύοντας το σκεπτικό της παραπάνω επένδυσης, ο κ. Καρυτινός εξηγεί πως το συγκεκριμένο ακίνητο εξασφαλίζει καλές αποδόσεις καθώς συνοδεύεται από ένα επωφελές μισθωτήριο συμβόλαιο μακροχρόνιας διάρκειας με την Viva Wallet. Μια εταιρεία που όπως λέει θεωρείται από τις καλύτερες στο χώρο της και πολύ πρόσφατα ενισχύθηκε από έναν μεγάλο διεθνή επενδυτή (JPMorgan).

Στην Prodea το κτήριο γραφείων της Viva Wallet – Στα 31,5 εκατ. ανήλθε το τίμημα

Απόλυτη σύμπνοια

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία εξυπηρετεί και την Viva Wallet που θέλει να παραμείνει στο κτήριο και να το χρησιμοποιήσει για πολλά ακόμη χρόνια.
Αποκαλύπτει πως οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν μέσα σε μόλις δυο μήνες από την έναρξή τους, διάστημα σχετικά σύντομο για αυτού του είδους τα deals (συνήθως κρατάνε περίπου έξι μήνες) και διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα. «Τελειώσαμε γρήγορα. Ήταν πολύ συνεργάσιμοι και υπήρχε απόλυτη σύμπνοια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος μάνατζερ.

Στο καλό κλίμα όπως λέει, συνέλαβε και η γνωριμία του με τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της Viva Wallet, Χάρη Καρώνη, με τον οποίο έτυχε να γνωρίζονται από την εποχή που ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στον τομέα της πληροφορικής.

Prodea: Ποια πασίγνωστα κτίρια αγόρασε

Πλεονεκτική η θέση του ακινήτου

Ερωτώμενος για το ύψος του τιμήματος, ο κ. Καρυτινός υπογραμμίζει πως προέκυψε με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτηρίου και τις αποδόσεις που προσφέρει. Επισημαίνει πως η θέση του ακινήτου είναι πλεονεκτική, προσθέτοντας πως η περιοχή του Αμαρουσίου, όπου βρίσκεται παρουσιάζει αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη ζήτηση για γραφειακούς χώρους ενώ επαναλαμβάνει πως υπάρχει ένα κλειστό συμβόλαιο μίσθωσης διάρκειας πολλών χρόνων με έναν αξιόπιστο ενοικιαστή, πράγμα που σπανίζει στη χώρα μας.

«Το πιο σημαντικό ωστόσο, όπως λέει, είναι η σχέση που ξεκινά η Prodea με την Viva. «Η σχέση είναι πιο σημαντική από το deal, κοιτάμε το μέλλον», σημειώνει με έμφαση για να συμπληρώσει πως δεν αποκλείεται στο μέλλον η Viva να καλύψει και τους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου (εάν και εφ’ όσον φυσικά αποχωρήσουν οι υφιστάμενοι εκμισθωτές). Όσον αφορά τέλος σε ενδεχόμενες παρεμβάσεις που θα χρειαστούν μελλοντικά για την αναβάθμιση του κτηρίου σε «πράσινο», ο κ. Καρυτινός επισημαίνει πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με την διοίκηση του κ. Καρώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις