Η ενημέρωση των ασφαλισμένων για το πόσα ένσημα έχει στον εργασιακό του βίο ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία με επισκέψεις και πολλές ώρες αναμονής στην ουρά του ΙΚΑ ή κάποιου άλλου ασφαλιστικού φορέα.

Πλέον η διαδικασία έχει απλοποιηθεί και όλα μπορούν να γίνου μέσα σε λίγα λεπτά και με λίγα κλικ από την άνεση του γραφείου μας και τον υπολογιστή μας.

Πόσο θα κοστίσει η αύξηση των συντάξεων

Το σύστημα ΑΤΛΑΣ

Όλα αυτά χάρη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Πρόκειται για το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:

• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.

• Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».

• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.

• Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.

Η διαδικασία

Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο ΑΤΛΑΣ κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης που διαθέτει για το TAXIS μέσα από την ιστοσελίδα του συστήματος ΕΔΩ

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου, ζητείται και ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, το οποίο μαζί με το ΑΦΜ και άλλα στοιχεία της ταυτότητας ζητούνται για την εξασφάλιση της εισόδου.

Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το ασφαλιστικό βιογραφικό του αλλά και για τον έχει ασφαλιστική ικανότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax