Σύγχυση υπάρχει σχετικά με το τι θα ανοίξει σήμερα, 2 Ιανουαρίου του 2023. Τα περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, με τη συγκεκριμένη ημέρα να είναι μια κατ’ έθιμο (και όχι υποχρεωτική) αργία.

Άλλωστε, συνηθίζεται τις δύο Κυριακές πριν από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα καταστήματα να είναι ανοιχτά. Επομένως τη 2α Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι είχαν μια ημέρα ξεκούρασης, εκτός κι αν είχαν απογραφή. Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση οι πελάτες δεν μπορούσαν να ψωνίσουν.

Φέτος, όμως, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έπεσαν… Κυριακή, με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να έχουν αποφασίσει να ανοίξουν τα καταστήματά τους αύριο.

Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά

Άλλα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά και άλλα κλειστά σήμερα. ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl θα είναι ανοιχτά, ενώ Σκλαβενίτης και Κρητικός (με εξαίρεση ορισμένα καταστήματα στην Κρήτη) θα παραμείνουν κλειστά.

Eκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα και Smart Park θα λειτουργούν κανονικά. Όμως, ορισμένες αλυσίδες όπως η Inditex (Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho κ.ά.) και η H&M αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους (ούτε στα εμπορικά πάρκα), ενώ η Intersport θα λειτουργήσει μόνο δύο καταστήματα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα. Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Συμπερασματικά, καλύτερα πριν αποφασίσετε να βγείτε για ψώνια, τσεκάρετε αν το κατάστημα που έχετε επιλέξει είναι ανοιχτό για να μην πάτε… τσάμπα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις