Οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων του δημόσιου τομέα θα αυξηθούν κατά 25%, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε περίπου στο 64%.

Μιλώντας στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος έφθασε τον Οκτώβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών, θα μειωθεί περαιτέρω το 2023.

Διαβάστε επίσης: Tι κρύβει η ανακύκλωση των προκλήσεων από τον Ερντογάν

Μεγάλη επιβράδυνση στον πληθωρισμό

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου που δείχνουν τον μεγαλύτερο ρυθμό επιβράδυνσης της τελευταίας 25ετίας στη χώρα Ωστόσο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 64,27%, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία.

Η περαιτέρω πτώση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, λόγω της αύξησης των δημόσιων δαπανών που έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση Ερντογάν, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Τα είδη ένδυσης και υπόδησης με 25,87% ήταν η κατηγορία που σημείωσε τη χαμηλότερη ετήσια αύξηση. Από την άλλη πλευρά, ο στεγαστικός τομέας με 79,83% ήταν ο κλάδος όπου πραγματοποιήθηκε η υψηλότερη ετήσια αύξηση.

Τον Δεκέμβριο του 2022, οι μεταφορές με -4,14% ήταν ο κλάδος  που είχε τη χαμηλότερη μηνιαία αύξηση. Από την άλλη πλευρά, η υγεία με 5,91% «είδε» την υψηλότερη μηνιαία αύξηση.

Συνολικά, μεταξύ 144 βασικών κατηγοριών του ΔΤΚ,  σε 24 κλάδους οι τιμές  μειώθηκαν, σε 9 παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ 111 σημείωσαν αύξηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή