Κεφάλαια που ανέρχονται συνολικά σε 750 εκατομμύρια δολάρια επιδιώκει να συγκεντρώσει η διαστημική εταιρεία SpaceX του Ιλον Μασκ σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, στοχεύοντας να εκτινάξει την αξία της στα 137 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη συμμετοχή επενδυτών όπως του Αντρεσεν Χόροβιτς.

Το Reuters είχε αναφέρει τον Νοέμβριο ότι η SpaceX βρισκόταν σε συζητήσεις για μια προσφορά κυρίως δευτερευουσών μετοχών που θα μπορούσαν να αποτιμήσουν την εταιρεία σε έως και 150 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 20% στην αποτίμηση.

Η SpaceX, η οποία ανάμεσα στους επενδυτές της περιλαμβάνει ονόματα όπως η Alphabet της Google και η Fidelity Investments, είχε συγκεντρώσει περίπου 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω χρηματοδότησης του μετοχικού κεφαλαίου της τον Ιούνιο.

SpaceX: Έγκριση για ανάπτυξη 7.500 δορυφόρων Starlink δεύτερης γενιάς

Να σημειωθεί ότι ο Χόροβιτς ήταν επίσης συνεπενδυτής στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ,αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η SpaceX έχει στείλει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πολλές αποστολές cargo και αστροναυτών για λογαριασμό της NASA.

Το Starlink, το αναπτυσσόμενο δίκτυο χιλιάδων διαδικτυακών δορυφόρων της SpaceX, στοχεύει στη δημιουργία σημαντικών εσόδων με την ανάπτυξη διαφόρων εμπορικών υπηρεσιών, όπως το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε εμπορικές αεροπορικές εταιρείες.

Η SpaceX ανταγωνίζεται τη διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, και τη Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία