Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, η Άγκυρα, με τον  υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να απειλεί την χώρα μας με συνέπειες μετά το επεισόδιο που έστησαν οι Τούρκοι στο Φαρμακονήσι, υποστηρίζοντας -θρασύτατα- ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Ο ίδιος δήλωσε πως η χώρα του έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα», ενώ προσπερνώντας την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε πως «η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα». Συμπλήρωσε παράλληλα, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει αναπάντητη «καμία πρόκληση».

«Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας…»

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να  επιλύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας», ανέφερε ο Ακάρ.

«Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», είπε.

Απειλές

«Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε», συνέχισε ο Ακάρ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open. «Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές», απείλησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων